Extra coronamaatregel: mondkapje verplicht vanaf maandag 26 juli

23 July 2021

Vanaf maandag 26 juli is het weer verplicht om een mondkapje te dragen in het HagaZiekenhuis. We voeren deze maatregel in omdat het niet altijd mogelijk is 1,5 meter afstand van anderen te houden. Bij de ingang stellen screeningsmedewerkers vragen over uw gezondheid.


De volgende coronamaatregelen gelden in het HagaZiekenhuis

Blijf thuis bij klachten

Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Blijf dan thuis en neem contact op met de polikliniek waar u een afspraak heeft. Het telefoonnummer vindt u in de afspraakbevestiging en op www.hagaziekenhuis.nl/bestemmingen.

Draag uw eigen mondkapje in het HagaZiekenhuis

Het dragen van een mondkapje is vanaf 26 juli verplicht voor patiënten, bezoekers en medewerkers. We vragen u zelf een mondkapje mee te nemen. Alleen in de volgende gevallen hoeft u geen mondkapje te dragen:

  • Als u om medische redenen geen mondkapje kan en mag dragen. In dat geval moet u een face shield dragen. Deze krijgt u in bruikleen van het HagaZiekenhuis.
  • Als een zorgmedewerker u vraagt het masker af te doen, bijvoorbeeld tijdens een onderzoek.

Screening bij de ingang

We stellen u vragen over uw gezondheid bij de hoofdingang. Volg de instructies van de screeningsmedewerker.

We houden nog steeds 1,5 meter afstand

Zeker nu het aantal besmettingen stijgt, is het belangrijk om ook de komende tijd 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Volg daarom de aanwijzingen op de borden en houd u aan de looproutes in het ziekenhuis.

Één bezoeker/begeleider per patiënt

We houden ook de komende tijd dus 1,5 meter afstand van elkaar. Daarom mogen er niet meer dan 4 personen in een lift. Dat is de reden dat elke patiënt nog steeds één bezoeker mag ontvangen. En dat een patiënt maximaal één begeleider mee mag nemen. Anders wordt het namelijk te druk in de lichtstraat. Er ontstaan dan wachtrijen en opstoppingen.

HagaPlaza pas vanaf 14.00 uur open voor patiënten en bezoekers

Restaurant HagaPlaza is dagelijks vanaf 14.00 uur geopend voor patiënten en bezoekers. U kunt ook weer terecht bij onze Espressobars. Deze vindt u bij de hoofdingang en in het Juliana Kinderziekenhuis. 

Naar het overzicht