Grote opkomst bij HagaLeefstijl 2024 in HagaZiekenhuis Zoetermeer

31 January 2024

Maandag 29 januari was de eerste editie van de informatieavond HagaLeefstijl 2024 in het HagaZiekenhuis in Zoetermeer. Internist vasculair-geneeskundige Fazil Alidjan, cardioloog Sarah Hamel-Brown, internist Florence Ayuketah, ervaringsdeskundige Michiel Soullié en huisarts Joriet Schneider vertelden de aanwezigen alles over een betere gezondheid en meer lichamelijke en mentale weerbaarheid. Zorgprofessionals kregen handige tips en tricks om patiënten te helpen een gezonde leefstijl te ontwikkelen of om er zelf mee aan de slag te gaan.

De aanwezigen en organiserende artsen Fazil, Sarah en Joriet blikken met veel tevredenheid terug op deze sessie. De zaal was volledig gevuld met ruim 75 (huis)artsen, andere zorgprofessionals, patiënten en andere geïnteresseerden. Het publiek luisterde aandachtig naar de uitleg van de specialisten. Op meerdere momenten konden ze vragen stellen. In de pauze was het gezellig druk. Er was fruit voor iedereen, geheel in lijn met het gezonde thema van de avond. De specialisten werden meteen het hemd van het lijf gevraagd. Achterin stonden tafels met folders en andere materialen met informatie en tips voor een gezonde leefstijl. Bijna alles was weg aan het eind van de avond.

(Tekst gaat verder na foto)


Open en eerlijk

Het verhaal van ervaringsdeskundige Michiel Soullié werd erg gewaardeerd. Hij was open en eerlijk over zijn afvaltraject. Maar ook over hoe je na een dip weer opnieuw kunt beginnen. Zijn verhaal sloeg aan en werd door het publiek erg inspirerend gevonden. Tussendoor werd het publiek natuurlijk ook gestimuleerd om even actief te worden. Zo waren er wat staan-zit vragen om iedereen toch een beetje actief te houden (‘zitten is het nieuwe roken’).

Uit de evaluatie blijkt dat de aanwezigen de informatieavond met een 8,8 beoordelen. Er is animo voor een volgende editie vanuit de aanwezigen en de sprekers zelf zijn net zo enthousiast. Ook zeiden mensen aan het eind van de avond al dat ze hun leefstijl gaan aanpakken. “Ik ga meer bewegen en meer water drinken”, klonk er uit de zaal.Naar het overzicht