HagaZiekenhuis rondt VIPP-programma succesvol af

17 December 2019

Het HagaZiekenhuis voldoet aan de eisen van het VIPP-programma stelt. Dat concludeert het onafhankelijke auditbureau Safe Harbour. Het HagaZiekenhuis krijgt daarom het laatste subsidiedeel van 245.000 euro. Dit geld wordt gebruikt voor de inzet van medewerkers en zijn ICT-voorzieningen aangeschaft.

Het laatste onderdeel van het VIPP-programma was het digitaal beschikbaar stellen van medicatiegegevens aan de patiënt, huisarts en apotheker. Hiervoor maakt het HagaZiekenhuis gebruik van het elektronisch recept en verstuurt nu al zo’n 30% van alle recepten elektronisch. Bovendien krijgt de patiënt bij ontslag een actueel medicatie-overzicht mee en kunnen zij deze downloaden in ons beveiligde patiëntportaal ‘MijnHaga’. Daarmee voldoen we aan de doelen van dit laatste VIPP-onderdeel: VIPP B2.

Medische gegevens worden steeds meer digitaal uitgewisseld. Bijvoorbeeld tussen zorgverleners en patiënten via ons patiëntenportaal MijnHaga. Maar ook tussen zorgverleners onderling, zoals huisartsen, apotheken en medisch specialisten. Om ziekenhuizen te stimuleren patiënten beter van informatie te voorzien en de gegevens veilig via digitale weg aan te bieden, is het VIPP-programma in het leven geroepen. VIPP staat voor ‘VersnellingsProgramma Informatie-uitwisseling tussen patiënt en professional’ en is een initiatief van de Rijksoverheid en ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Het HagaZiekenhuis heeft alle onderdelen van dit programma nu succesvol afgerond. Daarmee heeft het ziekenhuis in de afgelopen 2 jaar totaal 950.000 euro subsidie binnengehaald.

Klik hier voor meer informatie over het VIPP-programma


Naar het overzicht