AD: HagaZiekenhuis beste topklinische ziekenhuis in de regio

08 November 2019

Het HagaZiekenhuis scoort goed in de AD Ziekenhuis Top 100. Van de topklinische ziekenhuizen staat het ziekenhuis in de regio op de 1e plaats. Het HagaZiekenhuis staat landelijk op plek 7 van de 26 topklinische ziekenhuizen.

Directievoorzitter Carla van de Wiel is blij met de grote sprong op de ranglijst. “Onze medewerkers zetten zich iedere dag in om goede zorg aan onze patiënten te leveren. Deze score is een mooie erkenning van hun werk. Daar zijn we als directie echt trots op.”

Het AD kent aan alle gegevens een score toe en daaruit volgt de ranglijst. Klik op deze link voor de scores. De krant maakt een keuze uit de indicatoren van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Klik op deze link om te zien hoe de lijst tot stand komt. De AD-lijst is gebaseerd op de indicatorresultaten van 2018. Ziekenhuizen vullen die indicatoren zelf in. Klik op deze link voor meer informatie over de indicatoren Medisch Specialistische Zorg.

Het AD licht enkele Haga-scores toe. Zo is te lezen dat we goed scoren met de veilige toediening van medicijnen. Daar hebben we dan ook een speciaal programma voor ontwikkeld. Hierin bekijken we regelmatig de resultaten. Als het nodig is voeren we verbeteringen in.

Dat we in de regio en landelijk bovengemiddeld goed scoren met staaroperaties bevestigt de expertise van onze oogartsen. Het HagaZiekenhuis doet niet voor niets de meeste staaroperaties in de regio. De KNO-artsen gebruiken voor grotere kinderen en volwassenen een effectieve lasertechniek voor de verwijdering van amandelen. Hierdoor zijn minder heroperaties noodzakelijk.

Onze orthopeden werken strikt volgens de landelijke richtlijnen tegen wondinfecties (de WIP-richtlijnen). Hierdoor voorkomen onze orthopedie wondinfecties. Maandelijks wordt dit gemonitord.

Zijn er dan helemaal geen aandachtspunten volgens het AD? Dat wel. Het op tijd geven van antibiotica bij operaties kan beter. Dat vinden we zelf ook. Daarom voeren we hier verbeteracties op. Ook voert het ziekenhuis iets vaker heroperaties uit na het plaatsen van pacemakers. Hier werken we nu aan om dat terug te dringen.

Medewerkers HagaZiekenhuis

Naar het overzicht