HagaZiekenhuis trots op certificering voor informatiebeveiliging

02 June 2020

De informatiebeveiliging in het HagaZiekenhuis is goed op orde. Dat stelt de onafhankelijk certificerende instelling DNV GL. Als derde niet-academische ziekenhuis van Nederland ontvangt het HagaZiekenhuis het NEN 7510 certificaat.

Medewerkers van het HagaZiekenhuis verwerken dagelijks duizenden patiëntgegevens. Bovendien wisselen zorgverleners steeds vaker gegevens uit met andere zorginstellingen. Zorgvuldigheid en goede controle zijn daarbij van groot belang. Met het gevoerde informatiebeveiligingsbeleid laat het HagaZiekenhuis zien dat het op alle niveaus voldoet aan de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorgsector: NEN 7510. 

Bekroning

De afgelopen tijd is hard gewerkt om het informatiebeveiligingsbeleid te verbeteren. Vivienne Zuurmond, Information Security Officer van het HagaZiekenhuis, is dan ook enorm trots op het behaalde certificaat. “Een patiënt moet er op kunnen vertrouwen dat zijn of haar gegevens bij ons veilig zijn. Dat vinden wij ontzettend belangrijk en vormt een essentieel onderdeel van de behandeling. We werken continu aan verbetering van ons beleid. Als organisatie hebben we grote slagen gemaakt. Het certificaat voelt daarom echt als een bekroning. Het geeft voor de patiënten en voor onszelf de bevestiging dat onze informatiebeveiliging goed op orde is.” 

In veilige handen

Ook directievoorzitter Carla van de Wiel is blij met de erkenning. “Informatiebeveiliging is een belangrijk thema in ons ziekenhuis. Bewustwording over informatiebeveiliging is onderzocht onder medewerkers en van hoog niveau gebleken. Patiëntgegevens zijn bij ons in veilige handen. Al realiseer ik me terdege dat het staat of valt met het gedrag van onze medewerkers. Daarom heeft informatiebeveiliging continu onze aandacht.”

 

Certificering NEN-7510

Chris de Back, business leader Healthcare van DNVGL, overhandigt het NEN 7510 certificaat aan Carla van de Wiel, directievoorzitter, en Vivienne Zuurmond, Information Security Officer, beiden van het HagaZiekenhuis

Naar het overzicht