Hans Feenstra tijdelijk bestuurder HagaZiekenhuis

29 June 2023

Op 1 juli treedt Hans Feenstra tijdelijk toe als lid van de raad van bestuur van het HagaZiekenhuis. Hij is door de raad van toezicht benoemd voor een periode van 3 maanden, tot 1 oktober en zal zich met name richten op de medische en zorginhoudelijke aandachtsgebieden. Met zijn komst is de raad van bestuur de komende maanden op sterkte. Hans Turkesteen (tevens waarnemend bestuursvoorzitter tot 1 september) en Hans Feenstra hebben de leiding over het ziekenhuis, samen met directeur medische zaken Marlies Jansen-Landheer. Op 1 september start Peter van der Meer als nieuwe bestuursvoorzitter.

Veel ervaring

Hans Feenstra was jarenlang voorzitter raad van bestuur van het Martini Ziekenhuis in Groningen. De laatste jaren werkte hij als ad interim bestuurder bij het Zaans Medisch Centrum en Bernhoven. Tot vorig jaar was Hans Feenstra ook lid van de raad van toezicht bij zorgorganisatie Careyn. Hij studeerde Geneeskunde en specialiseerde zich in Interne Geneeskunde in het Wilhelmina Gasthuis en AMC in Amsterdam.

(tekst loopt door onder foto)


De raad van toezicht van het HagaZiekenhuis is blij dat Hans tijdelijk het bestuur komt versterken. Voorzitter Marleen Barth: “Het HagaZiekenhuis is na de fusie volop bezig met de integratie van de locaties Den Haag en Zoetermeer. Hans Feenstra gaat aan de slag met zorginhoudelijke dossiers, zoals de toekomst van de laboratoria. Zo kan Hans Turkesteen zijn aandacht volop richten op de financiën en bedrijfsvoering van het ziekenhuis. Marlies Jansen-Landheer blijft zich focussen op de nu al aan haar rapporterende medische eenheden en andere aandachtsgebieden. Ook vertegenwoordigt zij het HagaZiekenhuis extern in verschillende samenwerkingsverbanden. We zijn ervan overtuigd dat Hans Feenstra de juiste kennis en ervaring met zich meebrengt om een belangrijke bijdrage te leveren aan de bestuurlijke continuïteit van Haga tijdens deze zomer.”


Naar het overzicht