Hans Turkesteen nieuwe bestuurder ad interim HagaZiekenhuis

06 March 2023

De raad van toezicht van het HagaZiekenhuis heeft Hans Turkesteen benoemd tot ad interim bestuurder. Samen met bestuursvoorzitter Norbert Hoefsmit vormt hij vanaf maandag 6 maart 2023 de raad van bestuur van stichting HagaZiekenhuis.

Hans Turkesteen zal de raad van bestuur versterken op de portefeuilles Financiën en Bedrijfsvoering. Tot de fusie van het HagaZiekenhuis in Den Haag en het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer op 1 maart, was Norbert Hoefsmit het enige lid van de raad van bestuur.

Hans Turkesteen heeft jarenlange ervaring als CFO (Chief Financial Officer) bij verschillende bedrijven. Hij is bekend met de financiering van ziekenhuizen vanuit zijn rol bij het Erasmus MC als vice-voorzitter van de raad van toezicht en voorzitter van de Auditcommissie. Per 1 maart 2023 is hij gestopt als toezichthouder bij Erasmus MC vanwege zijn nieuwe functie in het HagaZiekenhuis.

Vertrouwen

De raad van toezicht is blij met de komst van Hans Turkesteen. Voorzitter Marleen Barth: “Nu de fusie een feit is, staat het HagaZiekenhuis voor een paar stevige uitdagingen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Hans Turkesteen met zijn ruime bestuurlijke deskundigheid en ervaring en zijn warme hart voor de ziekenhuiszorg een waardevolle bijdrage zal leveren aan een financieel gezonde toekomst van het HagaZiekenhuis. Zijn komst heeft draagvlak in de organisatie, daar hechten we als raad van toezicht veel belang aan. We wensen hem alle succes.”

Werving nieuwe raad van bestuur

Norbert Hoefsmit en Hans Turkesteen zijn ad interim benoemd. De raad van toezicht richt zich de komende periode op het werven en selecteren van een nieuwe vaste raad van bestuur.

 

 

Naar het overzicht