Het Hartcentrum van het HagaZiekenhuis haakt aan bij de Nationale Hartfalenweek

17 April 2024

Van 22 tot en met 29 april 2024 is het de Nationale Hartfalenweek. In deze week worden er op veel plekken in Nederland activiteiten aangeboden om meer aandacht te vragen voor hartfalen. Op dit moment hebben maar liefst 241.300 Nederlanders te maken met hartfalen en elke dag sterven 22 mensen aan de gevolgen ervan. Er zijn jaarlijks 33.000 ziekenhuisopnames voor hartfalen. Hartfalen kan veroorzaakt worden door meerdere risicofactoren of onderliggende (hart)aandoeningen, zoals hoge bloeddruk, hartinfarct, diabetes, hartritmestoornis of hartklepafwijking.

Bijeenkomst: ‘Hartfalen: een zorg van velen'

Ook het Hartcentrum van het HagaZiekenhuis haakt aan bij de Nationale Hartfalenweek. Dinsdag 23 april wordt in samenwerking met de Haagse Vaten en patiëntenvereniging Harteraad de bijeenkomst ‘Hartfalen: een zorg van velen’ georganiseerd. De bijeenkomst is op locatie of online te volgen. De sprekers van zijn verpleegkundig specialist Bonnie Slegtenhorst (HagaZiekenhuis) en Erik van Duin, kaderhuisarts hart- en vaatziekten bij Hadoks.  

Wat leer je tijdens deze bijeenkomst?

Erik van Duin neemt je mee in wat hartfalen is en hoe een eerste bezoek aan de huisartsenpraktijk verloopt bij een vermoeden van hartfalen. Daarna vertelt Bonnie Slegtenhorst hoe er in het ziekenhuis verder gekeken en gehandeld wordt. Ze deelt praktische tips en handvatten over onder andere leefstijl en wat je zelf kunt doen. Tot slot wordt er kort ingegaan op medicijngebruik en de rol van de huisartsenpraktijk.

Voor wie is deze bijeenkomst?

Hartfalen komt veel voor, maar wordt vaak niet herkend. Deze bijeenkomst is voor mensen met een verhoogd risico op hartfalen. Heb je een hoge bloeddruk, een hartinfarct gehad, diabetes, hartritmestoornissen of een hartklepafwijking? Of ken je iemand die hiermee te maken heeft (gehad)? Dan is dit een interessante bijeenkomst.

Goed om te weten:

  • Wanneer? dinsdag 23 april 2024
  • Hoelaat? 15.30 – 16.30 uur
  • Waar? Health Campus Den Haag  of online vanaf je eigen huis.
  • Sprekers? Bonnie Slegtenhorst (verpleegkundig specialist HagaZiekenhuis) en Erik van Duin (kaderhuisarts hart- vaatziekten Hadoks)

Aanmelden kan via deze link. Deelname is gratis.

De Nationale Hartfalenweek wordt georganiseerd door het Deltaplan Hartfalen.


Naar het overzicht