Herhaalmedicatie nu ook uit kluizenkast bij HagaApotheek op te halen

21 November 2018

De HagaApotheek heeft er een extra service bij: de kluizenkast. Vanaf nu kunnen patiënten en medewerkers 24 uur per dag, 7 dagen per week, geneesmiddelen (gekoeld en niet gekoeld) ophalen. Een nummertje trekken is niet meer nodig. Maarten Ploeger, beherend apotheker van de HagaApotheek, is blij met deze nieuwe service.

Wie kunnen hiervan gebruikmaken?

"We starten deze service voorlopig alleen voor patiënten van de afdelingen Fertiliteit en MDL. Het is de bedoeling de service in de toekomst uit te breiden naar meerdere afdelingen", aldus Maarten Ploeger.
Patiënten met een herhaalrecept waar geen bijbetaling aan verbonden is, kunnen van de kluisjes gebruikmaken. Maarten Ploeger: "Een herhaalrecept heeft weinig toelichting meer nodig, want de patiënt kent de werking en het gebruik van deze medicijnen. Voorwaarde is wel dat je als patiënt ingeschreven staat bij de HagaApotheek."

Hoe werkt het systeem voor patiënten?

Patiënten van de afdelingen Fertiliteit en MDL kunnen aan hun behandelend arts in het ziekenhuis aangeven dat zij hun medicijnen in de kluis willen ophalen. De arts noteert het mobiele telefoonnummer en de woorden 'ophalen kluis' op het herhalingsrecept en stuurt het door naar de HagaApotheek. Terwijl de apotheek de medicijnen in orde maakt, kan de patiënt wachten in de espressobar, in restaurant HagaPlaza of op een van de banken in de lichtstraat. De patiënt krijgt binnen een halfuur een sms met een haalcode om de medicijnen uit de kluis op te halen.

Meer weten? Bekijk de korte handleiding

Naar het overzicht