Huisartsen krijgen vaccinatie in het HagaZiekenhuis

24 January 2021

Zo’n 850 huisartsen uit de regio Haaglanden krijgen vandaag en morgen in het HagaZiekenhuis een vaccinatie tegen het coronavirus.

Naast de huisartsen worden ook hun verpleegkundig specialisten, physician assistants en chauffeurs van de huisartsenpost gevaccineerd. “Toen wij werden gevraagd door Netwerk Acute Zorg West hebben wij direct toegezegd de huisartsen te vaccineren”, zegt Daniëlle van Zijp, manager Human Resource Management van het HagaZiekenhuis. “Huisartsen zijn een onmisbare schakel in de acute COVID-zorg. Bescherming door het vaccin is daarom voor hen ontzettend belangrijk. Daar dragen we graag aan bij.” De huisartsen worden gevaccineerd met het Moderna vaccin.

Priklocatie

Daniëlle van Zijp is trots op de samenwerking: “Samen met het regionale acute zorgnetwerk (NAZW/ROAZ), de landelijke huisartsenvereniging en de huisartsenorganisaties hebben we de vaccinatie in een paar dagen opgezet. We hebben een deel van het personeelsrestaurant in het HagaZiekenhuis ingericht als priklocatie. De apothekersassistenten maken de vaccins klaar en zorgverleners van ons ziekenhuis geven de injecties. Zo zorgen we er samen voor dat de huisartsen in de frontlinie beschermd worden en dat de acute zorg geborgd blijft.”

eerste vaccinatie huisarts

Naar het overzicht