Landelijke scholing voor radiologen en laboranten

10 January 2019

Dr. Hans van Overhagen, interventieradioloog van het HagaZiekenhuis en prof. dr. Jim Reekers, interventieradioloog van Amsterdam UMC organiseren op 11 januari 2019 de Radiologische Interventie Dag Nederland (RIDN) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Interventieradiologen. De onderwijsdag is bedoeld voor alle radiologen en laboranten in Nederland en heeft als doel kennis en nieuwe ontwikkelingen met elkaar te delen.

Landelijke scholing voor radiologen en laboranten

Interventieradiologen voeren medische handelingen uit bij patiënten. Zij maken daarbij gebruik van naalden, voerdraden en katheters. De handeling vindt plaats onder röntgendoorlichting, echo, CT of MRI. Door gebruik te maken van de interventietechniek worden vaak ingrijpende chirurgische ingrepen overbodig. "De interventieradiologie is een specialistisch vak waar ook professionele na- en bijscholing bij hoort",  zegt Van Overhagen. "Het is een vak dat je bij uitstek in teamverband moet doen. Artsen en laboranten spelen hierbij een essentiële rol."

Naast de interventieradiologen zijn er ook gespecialiseerde interventielaboranten die de radioloog bijstaat tijdens een behandeling. Zij worden in steeds meer ziekenhuizen gezien. Om de kwaliteit van het team te onderhouden is specifieke wetenschappelijke informatie voor deze doelgroep van belang. De onderwerpen in het programma zijn onder andere de diabetische voet, oncologische interventieradiologie, endovasculaire onderwerpen en nieuwe ontwikkelingen in de interventie radiologie.

Kijk voor meer informatie over de scholing op www.ridn.nl

Naar het overzicht