Patiënten blij met nieuwe angiokamer in HagaZiekenhuis Zoetermeer

04 December 2023

Makkelijkere en snellere behandeling voor de patiënt, de nieuwste beeldtechnieken en een frisse opknapbeurt. Dat zijn enkele resultaten van de verbouwing van de angiokamer in HagaZiekenhuis Zoetermeer. In een angiokamer kunnen patiënten verschillende onderzoeken en behandelingen krijgen. Voorbeelden zijn röntgenonderzoek van de bloedvaten (angiografie), pacemakerimplantaties, onderzoek van de bloedvaten van het hart, dotterbehandelingen van de bekken- en beenvaten, stentplaatsingen en puncties. Dit gebeurt met röntgenstraling en echografie.

De eerste patiënten zijn met succes en tevredenheid in Zoetermeer behandeld. In HagaZiekenhuis Den Haag begon begin november de verbouwing van de overige angiokamers. Na afronding van de verbouwing in de loop van volgend jaar, beschikken beide locaties over dezelfde up-to-date apparatuur. Hierdoor is uitwisseling van de specialisten radiologie en cardiologie ook makkelijker.

Betere beeldkwaliteit

De angiokamer in Zoetermeer maakt nu gebruik van een nieuw systeem van Siemens. Dat levert een forse verbetering op van de beeldkwaliteit en zorgt voor een aanzienlijk lagere stralingsdosis voor zowel patiënten als behandelaars. Daarnaast zijn de vloeren en plafonds vervangen en heeft de ruimte een opfrisbeurt gekregen.

Camiel Klink, radioloog HagaZiekenhuis licht toe: “We zijn erg blij met deze grote verbouwing van de angiokamer in HagaZiekenhuis Zoetermeer. De kamer is veel moderner geworden en de apparatuur is veel patiëntvriendelijker. Zij kunnen nu veel makkelijker het zogenaamde statief opstappen om op de tafel te komen. Verder heeft de apparatuur nieuwe software waarmee de procedures eenvoudiger zijn en sneller verlopen. Dat maakt het systeem ook een stuk gebruikersvriendelijker. Nog een voordeel hiervan is dat we onze behandelingen ook nog verder kunnen uitbreiden, daardoor is er meer zorg mogelijk dicht bij huis voor patiënten uit Zoetermeer. De verbouwing is echt een aanwinst voor medewerker en patiënt.”

Het HagaZiekenhuis heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in moderne en innovatieve apparatuur en software voor onderzoek en behandeling van patiënten. Zo hebben we een nieuw MRI-ablatiecentrum, gebruiken we nieuwe technieken voor hartoperaties en hebben we een digitaal medicatieveiligheidssysteem ingevoerd. Door gebruik te maken van de modernste technieken bieden we nu en straks onze patiënten steeds hogere kwaliteit en comfort.


Hemanth Ramanna (elektrofysioloog-cardioloog) en Wouter Stomp (radioloog) openen samen de vernieuwde kamer.Naar het overzicht