SuperNursing toont innovatief vermogen van verpleegkundigen

05 December 2022

In het HagaZiekenhuis was afgelopen maand een SuperNursing challenge. Bij de SuperNursing projecten spelen verpleegkundigen een centrale rol. Verpleegkundigen laten hun leiderschap en innovatief vermogen zien.

Wat is de SuperNursing challenge?

De SuperNursing challenge is een initiatief van het Verpleegkundig Stafbestuur. Zij geven hiermee aandacht aan projecten waarin verpleegkundigen hun leiderschap en daadkracht tonen. Verpleegkundigen konden de afgelopen maanden projecten indienen. De ingezonden projecten waren stuk voor stuk initiatieven die blijk gaven van professionele betrokkenheid én innovatief vermogen.

En de winnaars zijn...

De juryprijs ging naar project ‘Leerunit Spoedeisende Hulp’. Het project ‘Escape room simulatie Obstetrische Spoed’ kreeg de publieksprijs.

Leerunit Spoedeisende Hulp

In de leerunit Spoedeisende Hulp staat het leerproces van de aanstaande professional centraal. De leerling-verpleegkundigen zijn zelf verantwoordelijk voor hun leerproces. De begeleiders zorgen voor een veilige werk- en leeromgeving. 

Op de foto namens de Spoedeisende Hulp Ryanne van Doorn (links) en Simone Woltman (rechts).


Escape room simulatie Obstetrische Spoed

Ieder jaar krijgen alle verpleegkundigen op de afdeling Verloskunde een scholing. Hierbij oefenen ze met acute situaties op de afdeling. Dit jaar vond de scholing plaats in de vorm van een escape room. Een werkgroep schreef scenario’s, bedacht puzzels en werkte ideeën tot in de puntjes uit. SIT-scores, medisch rekenen en labbuizen, alles kwam voorbij in de escape room. Collega’s leren zo op een creatieve manier van elkaar, waarbij ook hun onderlinge communicatie verbetert.

 Adjunct-directeur Marlies Jansen-Landheer overhandigt de publieksprijs aan Suzanne Brouwers en Kirsten Prins. Naar het overzicht