Vijf jaar Look Good Feel Better in HagaZiekenhuis

12 June 2018

“Hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht nu ik geen wenkbrauwen meer heb?” Het is een veelgestelde vraag van kankerpatiënten tijdens de workshop ‘Look Good Feel Better’. Deze workshops worden inmiddels alweer 5 jaar in het HagaZiekenhuis aangeboden en zijn van grote waarde voor de doelgroep.

Look Good Feel Better is een workshop waarin kankerpatiënten tips krijgen om hun uiterlijk zodanig te verzorgen, dat zij zich weer zichzelf voelen. De zware behandelingen die zij moeten ondergaan, hebben immers vaak gevolgen voor de kwaliteit van hun haren en huid. Onder begeleiding van schoonheidsspecialisten, visagisten en een kapper/haarwerker krijgen de deelnemers in 12 stappen advies over haar-/huidverzorging en make-up. In een gemoedelijke sfeer kunnen zij vervolgens zelf aan de slag en er kunnen vragen worden gesteld. Veelgestelde vragen zijn bijvoorbeeld: "Mijn huid is schilferig en heel droog geworden, hoe kan ik dit het beste behandelen?" en "Door chemotherapie is mijn haar broos en dun geworden, wat kan ik hieraan doen?"

Zelfvertrouwen

Samen met Look Good Feel Better organiseren de verpleegkundig specialisten oncologie van het HagaZiekenhuis al sinds 2013 deze workshops. Begin juni was alweer de 18e workshop in het HagaZiekenhuis. Een niet meer weg te denken bijeenkomst, vinden zowel patiënten als verpleegkundigen. Sabine, een van de deelnemers, vond de workshop heel leuk. "Ik ben heel blij met de dagcrème. En ik vond het ook fijn om lotgenoten te spreken en hun ervaringen te horen."

 

Naar het overzicht