Wereldprimeur: AED gekoppeld aan oplaadpunt elektrische autos

17 July 2018

Laadpalen voor elektrische auto’s kunnen in Delft levens redden. In de wijk Vrijenban is vandaag de eerste Automatische Externe Defibrillator (AED) gekoppeld aan een laadpaal voor auto’s. Het Haga Hartcentrum van regio Haaglanden steunt dit initiatief van het Delftse City AED van harte.

Henny Immers, ccu-verpleegkundige van het Haga Hartcentrum, lobbyt al jaren voor meer AED's en burgerhulpverleners in buurten: "Als iemand een hartstilstand krijgt, zijn de eerste minuten van handelen van cruciaal belang. Het gebruik van de AED kan het verschil maken of de patiënt het overleeft en of hij/zij zonder restverschijnselen kan genezen."

Henny en haar collega's geven al jaren les in reanimeren aan middelbare scholieren en burgers. "We willen zoveel mogelijk mensen voorlichting en instructies geven. Daarna kunnen zij zich aanmelden als burgerhulpverlener. Die zijn hard nodig."
Het liefst wil het Haga Hartcentrum een AED binnen 6 minuten bereik van elkaar. "Zover zijn we helaas nog niet in Nederland. Ons Hartcentrum en City AED lobbyen hiervoor wel bij diverse gemeenten."

Henny Immers is geïnterviewd door Omroep West. Bekijk de video.

 

Naar het overzicht