Zo verliep de oudjaarsnacht op de Spoedeisende Hulp van HagaZiekenhuis Den Haag en HagaZiekenhuis Zoetermeer

01 January 2024

De oudjaarsnacht op de Spoedeisende Hulp (SEH) in HagaZiekenhuis Den Haag verliep dit jaar een stuk rustiger dan vorig jaar. Op de SEH in HagaZiekenhuis Zoetermeer was het door de openstelling voor ambulances behoorlijk aanpoten voor de medewerkers. In totaal hadden bijna 50 personen spoedzorg nodig op een van de locaties vanwege een alcohol- of drugsvergiftiging, verwonding door vuurwerk of na een geweldsincident.

Verwondingen door vuurwerk

Op verschillende plekken in Den Haag en Zoetermeer gold dit jaar een vuurwerkverbod. Dat was te merken op de SEH van HagaZiekenhuis Den Haag. Tijdens de oudjaarsnacht werden hier ‘slechts’ 17 patiënten behandeld aan verwondingen door vuurwerk. Hiervan waren 3 slachtoffers 17 jaar of jonger. Oogartsen van de Haagse locatie behandelden 13 patiënten met oogletsel.

Op de SEH van HagaZiekenhuis Zoetermeer was het in de nachtelijke uren een stuk drukker dan gebruikelijk. Waar normaal ’s nachts geen ambulances aanrijden op de Zoetermeerse locatie, was dit tijdens de oudejaarsnacht wel het geval. Onder de patiënten die spoedzorg nodig hadden waren 4 volwassenen en 2 kinderen met letsels door knal- of siervuurwerk.

(tekst loopt door onder foto)


Centrum Acute Zorg HagaZiekenhuis Zoetermeer

Alcohol, drugs en geweld

Overmatig alcohol- of drugsgebruik bezorgden SEH-medewerkers op beide locaties het nodige werk. In Zoetermeer werden 8 patiënten binnengebracht die te diep in het glaasje hadden gekeken en/of te veel drugs hadden gebruikt. In Den Haag waren dit 14 patiënten.

Ook voor 4 slachtoffers van geweldsincidenten verliep de start van het nieuwe jaar anders dan verwacht. Zij moesten zich laten behandelen op de Spoedeisende Hulp van HagaZiekenhuis Den Haag.  


Spoedplein HagaZiekenhuis Den Haag


Naar het overzicht