U wordt binnenkort geopereerd of onderzocht in het HagaZiekenhuis. Dat heeft u afgesproken met uw behandelend arts. Op de polikliniek hoort u welke stappen nodig zijn voor uw behandeling. Een bezoek aan het preoperatief spreekuur Anesthesiologie (POSA), bloedonderzoek of screening door de apotheek bijvoorbeeld.

Opnamebureau

Wordt u geopereerd door het specialisme Heelkunde, Gynaecologie, Urologie of Neurochirurgie? Dan verwijst de arts u door naar het Opnamebureau. Hier laat u zich inschrijven voor uw opname. U hoort mogelijk niet meteen de opnamedatum. Als er een wachttijd is, hoort u de opnamedatum op een later moment.  

Andere specialismen

Het Opnamebureau regelt niet alle opnamen. Operaties bij Orthopedie, Plastische chirurgie, KNO, Centrum Bijzondere Tandheelkunde, Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie, Cardiochirurgie en Oogheelkunde worden gepland door de polikliniek.

Dag van uw opname

Op de dag van de opname meldt u zich bij de receptiebalie op locatie Leyweg. Deze vindt u bij de hoofdingang. U hoort hier op welke afdeling u wordt opgenomen. Als u dat fijn vindt, brengt een van onze vrijwilligers u naar deze afdeling toe.