Blij met jaarlijkse stijging in AD Top 100

03 november 2017

Als HagaZiekenhuis zijn we blij met de 19e positie in de AD Ziekenhuis Top 100. Directievoorzitter Rolf de Folter (a.i.). “De laatste jaren maken we steeds een stap omhoog. Van 30 naar 26 in 2016 en nu op 19. Dat laat duidelijk zien dat we onszelf continu verbeteren. Daar staan we ook voor als HagaZiekenhuis. Alle mensen hier in huis werken elke dag hard om de zorg voor patiënten zo goed mogelijk te doen.”

Blij met plaats 19 in de AD Ziekenhuis Top 100

De positieve cijfers voor cardiologie maken het succes duidelijk van het Haga Hartcentrum in de regio. "We hebben veel initiatieven ondernomen en investeringen gedaan om de zorg naar een hoger niveau te tillen. En dat is gelukt. Het Haga Hartcentrum scoort met zijn goede resultaten landelijk in de top", vertelt directeur Medische Zaken Karel Ronday.

Ronday is blij te zien dat de genoemde verbeterpunten in het AD in huis al veel aandacht krijgen. "Zo halen we in 2017 wel de norm voor het aantal blaaskankeroperaties. Het HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf werken op dit gebied samen om het te behalen."

"Als seniorvriendelijk ziekenhuis vinden wij het belangrijk dat de controle op ondervoeding goed loopt. Dit heeft alle aandacht van de diëtisten, voedingassistenten en verpleegkundigen. We zagen dat afstemming niet altijd optimaal gebeurde. Daaraan werken we nu."

Tijd voor patiënten

Naast de aandacht voor cijfers staat het Haga ook stil bij de tijd die we aan patiënten zelf kunnen besteden. Karel Ronday: "Dankzij een project als Verhoging Zorgtijd geven we verpleegkundigen instrumenten om praktisch en slim hun werkwijze continu te verbeteren. Daardoor  is er meer tijd voor de patiënt en neemt inefficiëntie in het proces af. Daar heeft iedereen baat bij. We zien dat terug in de tevredenheidcijfers die patiënten ons geven: we scoren nu een waardering van 8,9 op basis van bijna 1200 respondenten."

Ook de komende jaren werkt het HagaZiekenhuis hard om de patiëntenzorg nog verder te verbeteren. Waar mogelijk doen we dat binnen de Reinier Haga Groep samen met de collega's van Reinier de Graaf in Delft en het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer. "We stimuleren en leren van elkaar. Zo loopt er in Haga een verbetertraject om de sterfte bij darmkanker te verlagen. Hiervoor is binnen de Reinier Haga groep een zorgpad ontwikkeld volgens de value-based health care (VBHC)-methode, een manier waarbij de waarde voor de patiënt steeds voorop staat."

De hele AD Ziekenhuis Top 100 vindt u hier

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017