Nationale Donorweek: HagaZiekenhuis beantwoordt uw vragen

04 oktober 2017

Welke organen en weefsels kan ik eigenlijk doneren? En tot welke leeftijd kan dat? Ben ik als ik niets aangeef automatisch donor? Hoe zit de procedure in elkaar? En welke rol hebben mijn nabestaanden?

Op deze en andere vragen over orgaan- en weefseldonatie geeft de donatiecoördinator van het HagaZiekenhuis graag antwoord tijdens de Nationale Donorweek.

Bezoek de informatiestand

Op maandag 9, woensdag 11 en donderdag 12 oktober tussen 09.00 en 14.00 uur staat er een informatiestand in de lichtstraat van het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg. Heeft u vragen over orgaan- en weefseldonatie bij leven en na overlijden? Stel ze aan de donatiecoördinator. Ook een persoonlijk verhaal is welkom.

In de stands zijn inschrijfformulieren van het Donorregister aanwezig. Direct aanmelden als orgaan- en/of weefseldonor, bloeddonor of stamceldonor kan ook.

Nationale Donorweek

Van 9 tot 16 oktober is het Nationale Donorweek. In deze week staat orgaandonatie in het middelpunt van de belangstelling. Een initiatief dat het HagaZiekenhuis van harte ondersteunt. Want wie zijn keuze voor orgaan- of weefseldonatie laat registreren, bespaart zijn nabestaanden een vaak moeilijke beslissing. De Nationale Donorweek is onderdeel van de campagne 'Een leven redden. Je hebt het in je.'

Kijk voor meer informatie over orgaan- en weefseldonatie op de onderstaande websites:

www.orgaandonatie.nu, www.rijksoverheid.nl, www.donorregister.nl en www.transplantatiestichting.nl.

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017