Wethouder Karsten Klein trapt e-healthweek af in het Haga

16 januari 2017

Ben jij er ook bij? Wethouder Karsten Klein (Stedelijke Economie, Zorg en Havens) geeft op vrijdagmiddag 20 januari het startschot voor de Haagse editie van de nationale e-healthweek. Hij doet dat in het HagaZiekenhuis tijdens de Steden Estafette, een dagvullend programma in het Auditorium, ingevuld door vele organisaties.

karsten klein - wethouder

Er is een uitgebreid en gevarieerd programma samengesteld. Zorg- en ICT-professionals treffen elkaar tijdens gevarieerde programma's. Wij zijn vereerd dat de wethouder in ons ziekenhuis het startschot wil geven. Onder de titel 'Vitaal Gezond Lang Thuis' staat die dag de volgende vraag centraal: 'hoe kan technologie de inwoners van de Haagse regio helpen langer thuis te wonen op een gezonde en aangename manier?'.

Kom je ook? Je kunt van de 8 aangeboden workshops er 2 kiezen om te volgen, er zijn sprekers uitgenodigd die jou zeker zullen inspireren, je kunt een masterclass volgen en er is een markt. Het uitgebreide programma vind je hier.

De e-healthweek

Edith Schippers

Ook tijdens de Haagse e-healthweek van 23 t/m 27 januari 2017 is het HagaZiekenhuis actief. In deze week openen Haagse zorginstellingen en bedrijven hun deuren om medewerkers en inwoners kennis te laten maken met e-healthvoorzieningen die nu voor hen beschikbaar zijn. ICT-mensen en zorgprofessionals leren van elkaar. Het doel is praktische tips uit te wisselen en best practices te delen. De ICT'er krijgt meer inzicht in wat de patiënt/zorgverlener voor ogen heeft en de zorgverlener leert welke digitale mogelijkheden er zijn die hem in zijn werk kunnen helpen.

Op 27 januari opent minister Schippers  (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) ons Innovatielab. Dat is de start van een jaar waarin het HagaZiekenhuis volop in het teken zal staan van e-health en innovatie.

Wat is e-health eigenlijk?

E-health is het toepassen van informatie- en communicatietechnologie ten dienste van de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld met telemonitoring of de inzet van robots. De burger/patiënt wil een grotere zelfbeschikking en langere zelfredzaamheid. Langer zelfstandig thuis wonen, hogere kwaliteit van leven, grotere invloed op eigen gezondheid en welzijn; allemaal zaken waar ook het HagaZiekenhuis zich mee bezighoudt. E-health kan hier een grote bijdrage aan leveren.

Meer weten?

Kijk op:

e-healthweekSteden Estafette

januari 2017februari 2017maart 2017april 2017mei 2017juni 2017juli 2017augustus 2017september 2017oktober 2017november 2017december 2017