2019

HagaZiekenhuis en scholen gaan meer verpleegkundig studenten opleiden

11 juli 2019

Het HagaZiekenhuis, de Haagse Hogeschool, Hogeschool Leiden en het ROC Mondriaan hebben gezamenlijk meerjarenafspraken gemaakt om het aantal verpleegkundige studenten van alle leerjaren en niveaus in de regio te verhogen. Deze afspraken zijn op 24 juni in een samenwerkingsconvenant vastgelegd.

[van links naar rechts] Ilona Hoving van ROC Mondriaan, Meralda Slager van De Haagse Hogeschool, Elma Meijerink van het HagaZiekenhuis en Aart Rietveld van Hogeschool Leiden ondertekenen een samenwerkingsconvenant

Alle partijen voelen de maatschappelijke verantwoordelijkheid om meer opleidingsplekken te creëren, zowel voor mbo- als voor hbo-verpleegkundigen. Voorheen zaten de scholen ieder apart met het HagaZiekenhuis om de tafel om afspraken te maken. Die planningen kostten veel tijd. Nu zitten de vier partijen bij elkaar. Door de nauwe samenwerking is betere en snellere afstemming mogelijk en is er goed overzicht van alle studenten en de opleidingsniveaus. Deze gezamenlijke aanpak is geheel nieuw voor de regio.

Meer opleidingsplaatsen
Het driejarig studentenmeerjarenplan gaat in september 2019 van start. Het HagaZiekenhuis verwacht dan al ongeveer 85 nieuwe studenten welkom te heten! Zo'n dertig meer dan de jaren daarvoor. De opleidingsadviseurs van het HagaZiekenhuis hebben met diverse verpleegafdelingen binnen het ziekenhuis afspraken gemaakt over het aantal studenten en stagiaires en de opleidingsniveaus. Alle afdelingen die 3e of 4e jaars studenten opleiden, hebben ook ingestemd met het opleidingen van 1e of 2e jaars studenten.

Personeelstekorten terugdringen
De scholen hebben veel waardering voor de aanpak van het HagaZiekenhuis en omgekeerd is het ziekenhuis blij met deze samenwerkingsvorm met de scholen. Het doel van de nieuwe aanpak is meer mbo- en hbo-studenten op te leiden en de personeelstekorten in de zorg in de toekomst hierdoor terug te dringen. 

Nieuwsoverzicht

januari 2019februari 2019maart 2019april 2019mei 2019juni 2019juli 2019augustus 2019september 2019
 

Volg ons op

  • Volg ons op Twitter
  • Volg ons op Youtube
  • Volg ons op Facebook