Oefenen voor het MRI-Ablatiecentrum

03 april 2019

In oktober opent het HagaZiekenhuis het nieuwe MRI-Ablatiecentrum*. Om te zien of alle papieren, plannen en tekeningen ook in de praktijk werken, oefende het HagaHartcentrum in een op ware grootte nagebootste kartonnen versie van het nieuwe centrum. Vragen die aan de orde kwamen waren: is er voldoende ruimte? Is alles makkelijk toegankelijk? Ontbreken er geen aansluitingen zoals elektriciteit of netwerkverbindingen? En zit alles op een logische plek?

De mock up werd op ware grootte, geheel uit karton, nagebouwd

Het model, een zogenaamde mock up, werd in het weekend samen met het bedrijf Panton gebouwd in de oefenzaal van Fysiotherapie. Dankzij het testen kregen onze artsen en laboranten een goed beeld van het ontwerp van de architect. En omgekeerd kreeg de architect meer inzicht in de werkwijze van de gebruikers. De artsen en laboranten speelden een aantal kritische scenario's na zodat ze konden ervaren of er kritiekpunten waren. Ter plekke zijn wijzigingen in de opstelling van apparatuur uitgeprobeerd.

Het oefenen leidde ook tot aanpassingen: een deel van een raam komt er niet en een deur en een muur krijgen een iets andere plek. De test verliep verder naar ieders tevredenheid. De architect gaat nu de voorstellen aanpassen. De artsen en laboranten hebben alvast ervaren hoe de behandelruimten straks zullen werken.

Bekijk dit filmpje, gemaakt tijdens een van de oefenscenario's: https://youtu.be/xAr9306erAo

*Het nieuwe MRI-ablatiecentrum wordt in samenwerking met Siemens Healthineers gebouwd voor de behandeling van patiënten met hartritmestoornissen die een ablatiebehandeling moeten ondergaan. De ingreep gebeurt onder MRI-geleide waardoor deze veel nauwkeuriger kan worden uitgevoerd. Het HagaZiekenhuis heeft in oktober het 1e MRI-ablatiecentrum van Nederland en wordt samen met Siemens Healthcare gebouwd. Kijk voor meer informatie op https://www.hagaziekenhuis.nl/over-hagaziekenhuis/actueel/nieuws/2018/hagahartcentrum-en-siemens-healthineers-bouwen-uniek-mri-ablatiecentrum-voor-de-behandeling-van-hartritmestoornissen.aspx

januari 2019februari 2019maart 2019april 2019mei 2019juni 2019juli 2019