HagaAcademie

De HagaAcademie is het opleidingsinstituut van het HagaZiekenhuis. We zijn een Topklinisch Opleidingsziekenhuis en lid van de Samenwerkende Topklinische OpleidingsZiekenhuizen. Opleiden en wetenschappelijk onderzoek zitten dus als het ware in ons DNA. De rol van de HagaAcademie is zeer divers.

We ondersteunen individuele medewerkers en de organisatie bij hun ontwikkeling. Dat doen we met een uiteenlopend aanbod van advies en opleidingen. Een deel van die opleidingen ontwikkelen we zelf. Dit varieer van e-learning waarmee medewerkers zelf aan de slag kunnen, tot specifiek vaardigheidsonderwijs. Ook verzorgen we de inkoop van trainingen door externe trainers en instellingen op specifieke gebieden.

Het HagaZiekenhuis is een "Teaching Hospital". Het medisch onderwijs aan arts-assistenten en co-assistenten valt ook onder de verantwoordelijkheid van de HagaAcademie.

Ook omvat de HagaAcademie een Congresbureau voor de organisatie van congressen en symposia voor zowel voor de eigen organisatie, als voor externe relaties.

Het subsidiebureau van de HagaAcademie ondersteunt bij het aanvragen van opleidingsgerelateerde subsidies.

En tot slot zijn de HagaBibliotheek, het Wetenschapsbureau en het InnovatieLab onder de HagaAcademie.