Wij vragen bezoek rekening te houden met de persoonlijke wensen van de patiënt en de medepatiënten. Daarvoor gelden enkele algemene regels:

  • Elke patiënt mag maximaal twee bezoekers tegelijk ontvangen.
  • Als op een kamer meerdere personen liggen, is het belangrijk rekening te houden met elkaar. Praat op een gedempte toon. Houd rekening met een  kamergenoot die de drukte op de kamer belastend vindt. Patiënten kunnen (indien mogelijk) bijvoorbeeld met hun bezoek naar een andere ruimte op de afdeling gaan of naar de centrale hal van het ziekenhuis.
  • De zorg aan patiënten gaat tijdens de bezoektijden gewoon door. Het kan dus zijn dat de patiënt tijdens het bezoekuur voor onderzoek of behandeling wordt gehaald.
  • Als het nodig is, wordt bezoek gevraagd de kamer te verlaten.
  • Houd de kamer netjes en opgeruimd en zet de stoelen na gebruik weer terug.

Als u de afdeling met de patiënt verlaat, vertel dan altijd aan de verpleegkundige waar u naar toe gaat en wanneer u denkt terug te zijn.

Afwijkende bezoekregels

Op enkele afdelingen kunnen aangepaste regels voor het bezoek gelden, bijvoorbeeld op de Intensive care. U vindt de regels op de afdeling.

Let op: infectiegevaar

Bezoekers met een besmettelijke infectieziekte (zoals griep), die zelf verkouden zijn en/of keelpijn, koorts of diarree hebben, zijn niet toegestaan in het ziekenhuis.

Patiënten (in het ziekenhuis) hebben doorgaans een verminderde weerstand en zijn daardoor vatbaar voor infecties. Door deze maatregel proberen wij 'onnodige' infecties te voorkomen.

Contactpersoon

Vanwege de geheimhoudingsplicht en de privacy, geven wij niet zomaar informatie over een patiënt aan derden. Om die reden vragen wij patiënten bij opname naar twee contactpersonen. Deze personen zijn aanspreekpunt voor zowel uw naasten, als voor de artsen en verpleging.

Het HagaZiekenhuis geeft informatie over de patiënt alleen aan deze contactpersonen. Zij kunnen vervolgens de familie en vrienden op de hoogte brengen. Het is prettig als de contactpersonen op de hoogte zijn van de privésituatie van de patiënt.

Roken doen we niet

Het ziekenhuis is een openbare instelling. In het ziekenhuis geldt daarom een algemeen rookverbod.