Voorbereiding op de bevalling

Inschrijven

Inschrijven voor een bevalling is niet meer nodig als de zwangerschapscontrole door de gynaecoloog of klinisch verloskundige van het HagaZiekenhuis wordt gedaan.
Wie bij een verloskundige bevalt heeft wél een inschrijving nodig bij het GeboorteHotel Haga. Dit kan via de klanteninformatielijn: (070) 210 7700 of via de website.

Informatiebijeenkomsten

De ouders kunnen voorafgaand aan de bevalling een kijkje nemen in het Haga Juliana Geborrtecentrum of naar een van de informatiebijeenkomsten komen.

Benodigde documenten

Wie naar het ziekenhuis komt voor een controle of voor de bevalling, heeft het volgende nodig:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • een verzekeringsbewijs
  • de controlekaart van de verloskundige (indien van toepassing).

Verzekering

Bij een poliklinische bevalling is er doorgaans sprake van een eigen bijdrage. Bij een aanvullende verzekering kan deze bijdrage worden vergoed. Bij een medische indicatie worden de kosten grotendeels of volledig vergoed door de zorgverzekeraars. Dit kan per ziektekostenverzekeraar verschillen. Het is raadzaam hierover vooraf bij de zorgverzekeraar te informeren.

Kraam- en verloskundige zorg

Het is van belang aan het begin van de zwangerschap de kraamzorg te regelen, het liefst bij een erkend kraamzorgbureau. Ook is het nodig vóór de bevalling een afspraak te maken met een verloskundige die de noodzakelijke verloskundige controles na de thuiskomst kan verrichten. Dit geldt ook voor zwangeren die onder begeleiding van een arts bevallen.

Kijk voor adressen en telefoonnummers in de folder 'Adressen kraamzorg en verloskundigen'.