huidkliniek

De HagaZiekenhuis Huidkliniek Zoetermeer verzorgt ook een aantal behandelingen die niet (meer) door de verzekeraar worden vergoed. Denk bijvoorbeeld aan spataderbehandeling of het verwijderen van goedaardige moedervlekken of ouderdomswratten.

Een groot deel van de spataderbehandelingen wordt niet vergoed door de verzekeraar. Alleen als er sprake is van een lekkende hoofdader wordt vergoed. Het kan echter zijn dat u de aandoening als storend en ontsierend ervaart.

Bij de HagaZiekenhuis Huidkliniek Zoetermeer kunt u ook terecht voor cosmetische behandeling van deze spataderen. Voor verzekerde zorg is een verwijsbrief van de huisarts nodig. Tijdens uw afspraak bij de Huidkliniek wordt vastgesteld of de aandoening voldoende ernstig is om voor verzekerde zorg in aanmerking te komen.

Wordt de behandeling niet door de verzekeraar vergoed? Dan kunt u er voor kiezen om de cosmetische behandeling van de spataderen zelf te betalen.

U kunt zich ook rechtstreeks contact opnemen met de Huidkliniek voor een cosmetische behandeling van spataderen. Bijvoorbeeld als u al vanuit een eerdere diagnose weet dat de verzekeraar de behandeling niet vergoed. Of als de huisarts de aandoening al als cosmetisch beoordeelt en geen verwijsbrief geeft. In dat geval kunt u een afspraak maken voor een intakegesprek.

De dermatoloog stelt de diagnose en bespreekt met u de mogelijke behandeling. Als u vervolgens kiest voor een behandeling op de Huidkliniek worden de kosten voor het intakegesprek in mindering gebracht op de behandelkosten.

Vindt de dermatoloog op basis van het intakegesprek dat de behandeling van uw spataderen wel degelijk onder de verzekerde zorg valt? Dan vragen wij u alsnog een verwijzing bij de huisarts te halen. De kosten blijven beperkt tot het intakegesprek (en mogelijk uw eigen risico voor de verzekerde zorg).

Soms is een vaatonderzoek (het zogenaamde duplex onderzoek) nodig voor een goede diagnose. De kosten daarvan brengen wij apart in rekening.

Tarieven spataderbehandeling

Onderstaande tarieven zijn inclusief btw.

  • Intakegesprek 50 euro. Bij de behandeling worden de kosten van het intakegesprek in mindering gebracht op het tarief van de poliklinische operatieve ingreep.

Per te behandelen been:

  • Sclerocompressietherapie per 10 minuten 100 euro
  • FOAM echo sclerotheratpie 1 been (20 minuten) 200 euro
  • Flebectomie volgens Muller 30 minuten 300 euro, 60 minuten 600 euro

Tarieven onverzekerde zorg

Wilt u weten wat een behandeling kost? Klik dan hier voor de prijslijst van onverzekerde zorg. Op deze pagina vindt u ook meer informatie over vergoedingen en betalingen.

Mogelijk ervaart u moedervlekken of ouderdomswratten als storend. De aandoeningen zijn onschuldig en behandeling valt niet onder verzekerde zorg. Een cosmetische behandeling kan uitkomst bieden.

In veel gevallen kan de dermatoloog deze plekken voor u verwijderen. De dermatoloog bespreekt met u de mogelijkheden en de aanpak in een intakegesprek. U kunt vervolgens een afspraak maken voor de behandeling.

Als u kiest voor een behandeling bij de HagaZiekenhuis Huidkliniek Zoetermeer, dan worden de kosten voor het intakegesprek in mindering gebracht op de behandelkosten. Komt de dermatoloog op basis van het intakegesprek tot de conclusie dat de behandeling van de huidaandoening toch onder de verzekerde zorg valt? Dan vragen wij u alsnog een verwijzing bij uw huisarts te halen. De kosten blijven dan beperkt tot het intakegesprek (en mogelijk uw eigen risico voor de verzekerde zorg).

Bij de cosmetische behandeling verwijdert de dermatoloog goedaardig weefsel. Wilt u laten bevestigingen dat het goedaardig is door een pathologisch onderzoek? Dan kunnen wij dat voor u laten uitvoeren. De kosten hiervan worden afzonderlijk in rekening gebracht.

Tarieven verwijderen goedaardige moedervlekken en ouderdomswratten

Onderstaande tarieven zijn inclusief BTW.

  • Intakegesprek 50 euro. Bij de behandeling worden de kosten van het intakegesprek in mindering gebracht op het tarief van de poliklinische operatieve ingreep.
  • Per 10 minuten behandeltijd 100 euro
  • Coagulatie / shave 10 minuten 100 euro, 20 minuten 200 euro, 30 minuten 300 euro
  • Excisie 10 minuten 100 euro, 20 minuten 200 euro, 30 minuten 300 euro
  • Pathologisch onderzoek op verzoek van de cliënt. Per verwijderde aandoening 75 euro

Tarieven onverzekerde zorg

Wilt u weten wat een behandeling kost? Klik dan hier voor de prijslijst van onverzekerde zorg. Op deze pagina vindt u ook meer informatie over vergoedingen en betalingen.

Tarieven onverzekerde zorg

Wilt u weten wat een behandeling kost? Klik dan hier voor de prijslijst van onverzekerde zorg. Op deze pagina vindt u ook meer informatie over vergoedingen en betalingen.