In de Huidkliniek HagaZiekenhuis Zoetermeer kunt u terecht voor gespecialiseerde spataderzorg. Behalve dat spataderen er niet mooi uitzien, kunnen ze ook veel verschillende klachten geven. Bijvoorbeeld (nachtelijke) krampen in de benen, vermoeide benen, vochtophoping in de benen, jeukende huid en in een vergevorderd stadium wonden aan de benen. Tijdige behandeling is belangrijk om verergering van de klachten te voorkomen.

Uw huisarts kan u doorsturen naar ons spataderenspreekuur. De afspraak bestaat uit het bespreken van uw klachten en onderzoek met behulp van een echo-apparaat (endoveneuze duplex). Daarna worden de resultaten en behandelmogelijkheden uitgebreid met u besproken. De afspraak en aanvullend onderzoek worden altijd door uw zorgverzekeraar vergoed. We geven u informatie of de behandeling ook wordt vergoed. Dit is afhankelijk van de ernst van de klachten en bevindingen bij het echo-onderzoek.

De dermatologen in de Huidkliniek zijn gespecialiseerd in alle spataderbehandelingen zoals lasertherapie (endoveneuze lasertherapie), operatieve verwijdering (ambulante flebectomie) en spuiten van de spataderen (foam/sclerocompressietherapie). Daarnaast kunnen wij u elastische kousen voorschrijven, die met name bij lang staan, toename van spataderen en klachten kunnen voorkomen.