Contactpersoon

Uw naaste of familielid is opgenomen op de Intensive Care (IC) van het HagaZiekenhuis. Dit kan een stressvolle periode voor u zijn. Vanwege onze geheimhoudingsplicht en de privacy van de patiënt, kunnen we niet iedereen informeren over de situatie van de patiënt. Ook niet als de patiënt een goede vriend of nabije familie is.

Bij de opname van de patiënt wordt een contactpersoon aangesteld. Ook wordt het nummer van een tweede contactpersoon genoteerd. De verpleegkundige of IC-arts communiceert alleen met de eerste contactpersoon over de patiënt. De tweede contactpersoon wordt in principe niet gebeld. Dit gebeurt wel als de eerste contactpersoon niet bereikbaar is en er ernstige veranderingen zijn in de gezondheid van de patiënt.

Naasten en familie kunnen bij de contactpersoon terecht voor informatie.

Tijdens een spoedopname

Een spoedopname op de IC is over het algemeen een stressvol moment voor de naasten van een patiënt. Onze specialisten en verpleegkundigen moeten direct handelen. Vaak ontbreekt hierdoor de tijd om uitgebreide informatie te geven. Dit gebeurt dan ook pas op het moment dat de toestand onder controle is. De IC-arts en verpleegkundige bespreken de situatie dan met de contactpersoon.

Tijdens een operatie

Als uw naaste of familielid wordt geopereerd, hoeft u niet in het ziekenhuis te blijven. We adviseren u om in de eigen vertrouwde omgeving te wachten tot de operatie klaar is. De chirurg belt de contactpersoon zodra de operatie klaar is. Om te weten hoe laat de patiënt mag worden bezocht, belt de contactpersoon zelf naar de IC-verpleegkundige. Het telefoonnummer is (070) 210 4955.