Intensive Care

De patiënt ademt zelf, maar wordt hierbij geholpen door de machine. Hierdoor is het ademen minder zwaar. De machine kan de ademhaling ook helemaal overnemen. Dit gebeurt als de patiënt in slaap wordt gehouden (kunstmatige coma).

Patiënten met een beademingsbuisje kunnen niet slikken. U mag hem of haar dus absoluut geen water geven. De verpleegkundigen zorgen ervoor dat de mond van uw naaste vochtig blijft.

Nee, dit mag niet. Patiënten op de Intensive Care zijn erg ziek en hebben veel rust nodig. Wij adviseren u om het bezoek af te wisselen.

Patiënten die op de Intensive Care verblijven, zijn vaak erg ziek. Het is daarom niet mogelijk om bij de patiënt op de kamer te blijven slapen.

Is uw naaste in levensgevaar? Dan kunt u overnachten op een van de familiekamers.

Neem voor uw bezoek contact op met de verpleegkundige. Hij of zij vertelt u of u op een ander tijdstip langs kunt komen. Klik hier voor het telefoonnummer.

Rust en zorg voor de patiënt is erg belangrijk. Net als het bezoek van de artsen. Daarom vinden we het erg fijn als u tijdens de gebruikelijke bezoektijden langskomt.

Lukt dat niet? Afhankelijk van de reistijd kunt u met de verpleegkundige overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Zodra bekend is wanneer een patiënt met ontslag mag, laten we dat weten aan het 1e contactpersoon. We geven dan ook door waar de patiënt heen verhuist en hoe laat dit gebeurt.

Op de Intensive Care zijn bloemen om hygiëneredenen helaas niet toegestaan.

Vervoer en parkeren

Klik hier voor een overzicht van de locaties waar wij zorg verlenen. Klik op de locatie waar u een afspraak heeft voor meer informatie over

  • parkeermogelijkheden;
  • parkeertarieven;
  • parkeerplaatsen voor mindervaliden;
  • brengen en halen van patiënten en bezoekers.

Vervoer per (lig)taxi kan nodig zijn voor wie (nog) niet in staat is zelfstandig naar het ziekenhuis te komen. 

Bij vertrek uit het ziekenhuis kan de receptionist desgewenst een taxi bestellen. De kosten zijn voor eigen rekening.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden - onder bepaalde voorwaarden - de reis/parkeerkosten van een ziekenhuisbezoek. Deze vergoeding geldt vaak vanaf een vastgesteld bedrag aan reiskosten. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.