Intensive Care

De patiënt ademt zelf, maar wordt hierbij geholpen door de machine. Hierdoor is het ademen minder zwaar. De machine kan de ademhaling ook helemaal overnemen. Dit gebeurt als de patiënt in slaap wordt gehouden (kunstmatige coma).

Patiënten met een beademingsbuisje kunnen niet slikken. U mag hem of haar dus absoluut geen water geven. De verpleegkundigen zorgen ervoor dat de mond van uw naaste vochtig blijft.

Nee, dit mag niet. Patiënten op de Intensive Care zijn erg ziek en hebben veel rust nodig. Wij adviseren u om het bezoek af te wisselen.

Patiënten die op de Intensive Care verblijven, zijn vaak erg ziek. Het is daarom niet mogelijk om bij de patiënt op de kamer te blijven slapen.

Is uw naaste in levensgevaar? Dan kunt u overnachten op een van de familiekamers.

Neem voor uw bezoek contact op met de verpleegkundige. Hij of zij vertelt u of u op een ander tijdstip langs kunt komen. Klik hier voor het telefoonnummer.

Rust en zorg voor de patiënt is erg belangrijk. Net als het bezoek van de artsen. Daarom vinden we het erg fijn als u tijdens de gebruikelijke bezoektijden langskomt.

Lukt dat niet? Afhankelijk van de reistijd kunt u met de verpleegkundige overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Zodra bekend is wanneer een patiënt met ontslag mag, laten we dat weten aan het 1e contactpersoon. We geven dan ook door waar de patiënt heen verhuist en hoe laat dit gebeurt.

Op de Intensive Care zijn bloemen om hygiëneredenen helaas niet toegestaan.

De bezoektijden voor patiënten op een eenpersoonskamer zijn van 11.00 tot 11.30 uur, van 14.00 tot 16.00 uur en van 19.00 tot 20.00 uur.

Bezoektijden voor patiënten op zaal zijn van 19.00 tot 19.30 uur. Buiten deze tijden kunt u patiënten op zaal ook op andere tijdstippen bezoeken. Dit kan echter alleen na overleg met de verpleegkundige.

Vervoer en parkeren

Bezoekers HagaZiekenhuis en Juliana Kinderziekenhuis:
U kunt uw auto parkeren in de parkeergarage Haga Hospital Leyweg. U kunt navigeren naar Escamplaan 874.

Bezoekers Spoedplein
U kunt uw auto parkeren op het parkeerterrein bij het Spoedplein (ingang Escamplaan). Parkeren in de parkeergarage kan natuurlijk ook.

In parkeergarage Haga Hospital Leyweg zijn een aantal parkeerplaatsen gereserveerd voor mindervaliden.

Parkeren in parkeergarage Haga Hospital Leyweg en op het parkeerterrein bij het Spoedplein kost voor € 1,00 per 25 minuten. Het dagtarief is € 15,00. 

De beheerder van de garage bepaalt het parkeertarief. Er is geen ontheffing voor mindervaliden.

In de parkeergarage staan parkeerautomaten. Hier kunt u met pin, creditcard of contant betalen.

Parkeert u op het terrein bij het Spoedplein? Betaal dan (met pin) bij de automaat bij de ingang van het Spoedplein.

De HagaShuttle is op dit moment niet in gebruik.

Vervoer per (lig)taxi kan nodig zijn voor wie (nog) niet in staat is zelfstandig naar het ziekenhuis te komen. 

Bij vertrek uit het ziekenhuis kan de receptionist desgewenst een taxi bestellen. De kosten zijn voor eigen rekening.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden - onder bepaalde voorwaarden - de reis/parkeerkosten van een ziekenhuisbezoek. Deze vergoeding geldt vaak vanaf een vastgesteld bedrag aan reiskosten. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

U kunt iemand wegbrengen of ophalen bij de Kiss+Ride (K+R) bij de hoofdingang. Deze bereikt u via de Dedemsvaartweg/Houtwijklaan en de Escamplaan. Bij de keerlus mag u de auto heel even laten staan. U kunt daarna parkeren in de parkeergarage.