Mensen met een Barrett-slokdarm hebben afwijkend slijmvlies in hun slokdarm. Dit komt doordat het maagzuur in de slokdarm terugstroomt (reflux). Patiënten met een Barrett-slokdarm hebben een grotere kans op slokdarmkanker. De slokdarm moet daarom regelmatig gecontroleerd worden.

Een Barrett-slokdarm zonder onrustige cellen hoeft niet behandeld te worden. Als er in de slokdarm wel (een voorstadium van) slokdarmkanker is ontstaan, is een speciale behandeling nodig. Slechts 8 ziekenhuizen in Nederland mogen deze topspecialistische behandeling uitvoeren. Het HagaZiekenhuis is daar 1 van.

Behandeling van slokdarmkanker in het HagaZiekenhuis

In het Barrett Expertise Centrum van het HagaZiekenhuis behandelen we afwijkende cellen als dat kan altijd via een kijkoperatie (endoscopie). Dat is veel minder ingrijpend dan de operatie die patiënten vroeger kregen. Onze experts hebben veel ervaring met Barrett-slokdarmen. Daarom wordt onze hulp vaak gevraagd in andere ziekenhuizen. We doen ook wetenschappelijk onderzoek. Daardoor kunnen we patiënten in de toekomst mogelijk nóg beter behandelen.