Een van de specialisaties van de afdeling Oogheelkunde is de glasvocht- en netvlieschirurgie. De medische term hiervoor is vitreoretinale chirurgie. Netvliesoperaties dus. Een belangrijk onderdeel van de afdeling, want vaak is een operatie bij klachten als netvliesloslating of een maculagat namelijk de enige mogelijke behandeling. 

Netvliesoperaties in het HagaZiekenhuis

Er zijn maar weinig ziekenhuizen in Nederland die alle vormen van vitreoretinale chirurgie mogen doen. Daarom worden patiënten uit een groot gebied voor deze behandeling naar het HagaZiekenhuis verwezen. De afdeling Oogheelkunde heeft een speciaal operatieteam. Een aantal oogchirurgen in het team is gespecialiseerd in operaties aan het netvlies en het glasvocht. Zij hebben veel ervaring en gebruiken de modernste technieken om uw netvlies weer te herstellen. Bijvoorbeeld in een gecombineerde operatie voor staar en netvliesloslating.

Zorg na de operatie

Een oogoperatie kan spannend voor u zijn. Onze oogartsen geven u daarom uitgebreide informatie vooraf. Ook na de operatie aan uw netvlies of glasvocht zorgen we voor u. U krijgt bijvoorbeeld een aantal belangrijke tips en houdingsadviezen mee. Zo werken we samen aan uw herstel.