Gaat u bevallen en wilt u pijnstilling? Dan is dit 24 uur per dag en 7 dagen per week bespreekbaar in HagaZiekenhuis Zoetermeer. U hoeft hiervoor dus niet naar een ander ziekenhuis. Er zijn verschillende vormen van pijnstilling. Welke voor u geschikt is, is afhankelijk van de situatie.

 • Pethidine:
  Eenmalige injectie voor pijnstilling. De begeleiding van de bevalling blijft bij de verloskundige.

 • Remifentanil:
  Deze medicatie krijgt u langdurig via het infuus. De bevalling valt onder de verantwoordelijkheid van de gynaecoloog.

 • Epidurale analgesie:
  Dit noemen we ook wel een ruggenprik. De anesthesioloog geeft de ruggenprik. Dit kan 24 uur per dag, tijdens de ontsluitingsperiode. De bevalling valt dan ook onder de verantwoordelijkheid van de gynaecoloog.
 • Bevallen in bad
  Voor veel vrouwen is het fijn om je weeën op te vangen in bad of zelfs te bevallen in bad. Dat kan in HagaZiekenhuis Zoetermeer. Op de verlosafdeling zijn twee baden beschikbaar. Het opblaasbad past in elke verloskamer. U betaalt 85 euro om daar gebruik van te kunnen maken. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.
Bekijk ook deze video:

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van pijnstilling tijdens de bevalling in HagaZiekenhuis Zoetermeer? In deze video van het Haga Juliana Geboortecentrum in Den Haag is alle informatie makkelijk uitgelegd. U heeft dezelfde mogelijkheden in Zoetermeer.