Wanneer iemand na langere tijd overgewicht fors is afgevallen, kan er een huidoverschot van de bovenarmen achterblijven. Dit kan tevens optreden bij ouder worden, omdat de huid zijn elasticiteit verliest. Dit huidoverschot kan ontsierend en hinderlijk zijn bij het dagelijks functioneren. Indien u hier last van heeft, is dit een reden om een operatieve correctie uit te voeren.

De behandeling

Bij dermolipectomie wordt het overtollige huid-vetoverschot van de bovenarmen weggehaald. U zult hier uiteindelijk een T-vormig litteken aan overhouden die loopt over de binnenzijde van uw bovenarm en een dwars litteken in uw oksel. Hoe lang het litteken is dat over uw bovenarm loopt, hangt af van de hoeveelheid huid dat wordt verwijderd. Na de operatie moet u een speciaal compressiepak dragen. Dit pak geeft ondersteuning en tegendruk na de ingreep en bevordert het herstel.

Voorbereiding

Meldt uw arts van tevoren indien u bloedverdunners (Acenocoumarol=Sintrom of Fenprocoumon+Marcoumar) gebruikt. Ook als u aspirinehoudende pijnstillers zoals APC, Aspirine, Ascal, Asprobruis, Diclofenac of Naprosyne (naproxen) gebruikt, moet u dit melden. Uw arts zal met u bespreken hoeveel tijd voor de operatie u moet stoppen met het slikken van deze medicijnen (indien noodzakelijk). Het gebruik van Paracetamol is wel toegestaan.

Roken is slecht voor de wondgenezing. U wordt geacht drie maanden voor de operatie te stoppen met roken. Na de operatie is het ook niet toegestaan om te roken.

Vitamine C 1000mg helpt bij een goede wondgenezing. Wij adviseren hier twee weken voor de operatie mee te starten en door te gaan tot één week na de operatie.

Wij raden u aan 24 uur voor tot 24 uur na de ingreep geen alcohol te drinken. Autorijden wordt absoluut door ons afgeraden. Laat u zich op de dag van de behandeling dus door iemand wegbrengen en ophalen.

Nazorg

Na de operatie heeft u een drukverband om uw armen. Dit is om te voorkomen dat er wondvocht in het operatiegebied ophoopt. Soms is het nodig om een slangetje (drain) in het wondgebied achter te laten. Dit slangetje zorgt ervoor dat het overtollige vocht wordt afgevoerd. Wanneer er geen wondvocht meer wordt geproduceerd worden de drains verwijderd. Soms mag u met drains het ziekenhuis verlaten. Bij ontslag krijgt u een afspraak voor controle op de polikliniek van de plastische chirurgie mee.


Verzekerde en onverzekerde zorg

Sommige plastische ingrepen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Er zijn ook cosmetische behandelingen die uw verzekeraar niet vergoed. Deze moet u zelf betalen.

We leveren zowel verzekerde als onverzekerde zorg. Bij onverzekerde zorg krijgt u vooraf uiteraard een heldere offerte.

Klik hier voor een overzicht van de prijzen voor verzekerde en onverzekerde zorg.