U krijgt binnenkort een dikkedarmoperatie in het HagaZiekenhuis. Bij deze operatie wordt het zogenaamde ERAS-programma gevolgd. Dit programma zorgt ervoor dat u snel(ler) herstelt. Door slim om te gaan met voeding en bedrust bijvoorbeeld. Zodat u weinig gewicht, conditie en spierkracht verliest.

Een dikkedarmoperatie (ERAS) in het HagaZiekenhuis

Welke operatie u krijgt, hangt af van de aandoening die u heeft. De chirurg vertelt welke operatie bij u wordt uitgevoerd. Meestal duurt de operatie tussen de 2 en de 3 uur. U bent dan onder narcose. Dat betekent dat u slaapt. U merkt dus niets van de operatie. Na 4 tot 7 dagen mag u weer naar huis.

In de HagaBehandelwijzer leest u in kleine stapjes wat u kunt verwachten. U kunt ook de folder lezen voor meer informatie.

Ons behandelproces

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  Wat doet de dikke darm?

  Voedsel komt via de slokdarm, maag en dunne darm terecht in de dikke darm. De dikke darm is het laatste gedeelte van het spijsverteringskanaal.

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Een operatie aan de dikke darm

  Er zijn veel soorten afwijkingen van de dikke darm waarvoor een operatie nodig kan zijn. De meest voorkomende zijn ontstekingen of gezwellen. Een gezwel kan goedaardig of kwaadaardig zijn.

Download de Patient Journey App

De HagaBehandelwijzer in de Patient Journey App geeft u alle informatie over uw behandeling. Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Open na het installeren de app en kies uw behandeling. Weet u de (voorlopige) operatiedatum*? Voer deze dan ook in. Druk op de knop ‘Start’ en alle informatie die voor u belangrijk is, kunt u direct op uw tijdlijn zien.

* De operatiedatum kunt u altijd aanpassen. Druk hiervoor op het tandwielicoontje rechtsonder in de app.