U krijgt binnenkort een elektrische cardioversie (ECV) in het HagaZiekenhuis. Tijdens deze behandeling wordt uw hartritme hersteld met met behulp van een elektrische impuls (stroomstoot) op uw borstkas.

In de HagaBehandelApp leest u in kleine stapjes wat u kunt verwachten. U kunt ook de folders lezen voor meer informatie.

Ons behandelproces

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  Het Hartcentrum

  Het Hartcentrum voor de regio Haaglanden is gevestigd in het HagaZiekenhuis. Het is hét zorgpunt voor hartaandoeningen in de regio Den Haag, Delft, Zoetermeer, Voorburg, Leidschendam en het Westland.

  Sinds 2019 is het Hartcentrum onderdeel van het Hart-Longcentrum.

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Elektrische Cardioversie (ECV)

  In overleg met u is besloten een Elektrische Cardioversie (ECV) uit te voeren. Dit is een behandeling waarbij met behulp van een elektrische impuls (stroomstoot) op uw borstkas uw snelle hartritme kan worden hersteld, zodat de sinusknoop het ritme weer kan overnemen. 

  De behandeling wordt uitgevoerd met sedatie(roesje) en gebeurt tijdens een dagopname. Dit houdt in dat u dezelfde dag weer naar huis mag.

Download de Haga behandelwijzer

De Haga behandelwijzer app geeft u alle informatie over uw behandeling. Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Open na het installeren de app en kies uw behandeling. Weet u de (voorlopige) operatiedatum*? Voer deze dan ook in. Druk op de knop ‘Start’ en alle informatie die voor u belangrijk is, kunt u direct op uw tijdlijn zien.

* De operatiedatum kunt u altijd aanpassen. Druk hiervoor op het tandwielicoontje rechtsonder in de app.