U krijgt binnenkort een hartkatheterisatie in het HagaZiekenhuis. Bij dit onderzoek brengen we uw kransslagaderen in beeld. Dit zijn de slagaderen van uw hart. Met het onderzoek kunnen we eventuele vernauwingen in de kransslagaderen opsporen.

Hartkatheterisatie (CAG) in het HagaZiekenhuis

In de HagaBehandelwijzer leest u in kleine stapjes wat u kunt verwachten. U kunt ook de folders lezen voor meer informatie.

Ons behandelproces

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  Het Hartcentrum

  Het Hartcentrum voor de regio Haaglanden is gevestigd in het HagaZiekenhuis. Het is hét zorgpunt voor hartaandoeningen in de regio Den Haag, Delft, Zoetermeer, Voorburg, Leidschendam en het Westland.

  Sinds 2019 is het Hartcentrum onderdeel van het Hart Long Centrum.

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Hartkatheterisatie

  Hartkatheterisatie of coronairangiografie (CAG) is het door middel van een  katheter en contrastvloeistof in kaart brengen (angiografie) van de kransslagaders van het hart. Dit is nodig om eventuele vernauwingen in uw kransslagaderen op te kunnen sporen. 

  Afhankelijk van de uitslag van het onderzoek beslist de arts welke behandeling u krijgt. Soms is extra onderzoek nodig.

Download de Patient Journey App

De HagaBehandelwijzer in de Patient Journey App geeft u alle informatie over uw behandeling. Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Open na het installeren de app en kies uw behandeling. Weet u de (voorlopige) operatiedatum*? Voer deze dan ook in. Druk op de knop ‘Start’ en alle informatie die voor u belangrijk is, kunt u direct op uw tijdlijn zien.

* De operatiedatum kunt u altijd aanpassen. Druk hiervoor op het tandwielicoontje rechtsonder in de app.