U heeft huidkanker en wordt daarom behandeld in het HagaZiekenhuis. De dermatoloog, chirurg en plastisch chirurg verwijderen de kankercellen van uw huid.

Het aantal mensen met huidkanker is sinds 2015 flink gestegen. Ook steeds meer jonge mensen krijgen huidkanker. Te veel zonlicht is de grootste oorzaak van de ziekte. De meest voorkomende vormen van huidkanker zijn:

 • Een basaalcelcarcinoom (72%)
 • Een plaveiselcelcarcinoom (15%)
 • Een melanoom (12%)

In de folders leest u meer over deze vormen van huidkanker.

Een behandeling van huidkanker in het HagaZiekenhuis

Er zijn verschillende manieren om huidkanker te behandelen. Meestal worden de kankercellen weggesneden. Tijdens deze ingreep bent u verdoofd. U voelt hier dus niets van. De plastisch chirurg kan de dermatoloog helpen om de wond zo mooi mogelijk dicht te maken. In de folder ‘Basaalcarcinoom’ leest u welke behandelingen er zijn.

In de Patient Journey App leest u in kleine stapjes wat u kunt verwachten bij de behandeling van een melanoom. U kunt ook de folder Melanoom lezen voor meer informatie.

Ons behandelproces bij een melanoom

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  Wat is een melanoom?

  Melanoom betekent letterlijk: zwart gezwel. Deze vorm van kanker ontstaat uit pigmentcellen (melanocyten).

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Hoe vaak komt het voor?

  Deze vorm van huidkanker komt overal ter wereld steeds vaker voor, vooral bij mensen met een blanke huid.

Download de Patient Journey App

De HagaBehandelwijzer in de Patient Journey App geeft u alle informatie over uw behandeling. Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Open na het installeren de app en kies uw behandeling. Weet u de (voorlopige) operatiedatum*? Voer deze dan ook in. Druk op de knop ‘Start’ en alle informatie die voor u belangrijk is, kunt u direct op uw tijdlijn zien.

* De operatiedatum kunt u altijd aanpassen. Druk hiervoor op het tandwielicoontje rechtsonder in de app.