U heeft een kloofje bij uw anus. Dit noemen we ook wel een fissuur. Het kloofje zorgt voor pijn tijdens en na het ontlasten. Binnenkort wordt u voor de fissuur behandeld in het HagaZiekenhuis. Er zijn verschillende behandelmogelijkheden:

• Zalf;
  • Bekkenbodem fysiotherapie;
  • Een botoxinjectie;
  • De fissuur schoonmaken (Fissurectomie);
  • Een kleine snede (Laterale interne sfincterotomie (LIS))

De behandeling van een kloofje bij de anus (fissuur) in het HagaZiekenhuis

De arts doet eerst een lichamelijk onderzoek en een inwendig onderzoek (proctoscopie) bij u. Daarna bespreekt hij/zij met u wat de beste behandeling voor u is. De pijnklachten verdwijnen meestal niet direct na de behandeling. Gebruik pijnstillers om de klachten te verlichten.

In de HagaBehandelApp leest u in kleine stapjes wat u kunt verwachten. U kunt ook de folders lezen voor meer informatie.

Ons behandelproces

1. plus
    Stap 1 in deze fase

Proctologiepolikliniek

Proctologie bestudeert en behandelt de aandoeningen die zich specifiek voordoen in het laatste stukje van de dikke- of endeldarm: de laatste 5 centimeter voor de anus.

Het is voor veel mensen niet gemakkelijk om met klachten aan de anus of het gebied daaromheen, naar een arts te stappen. Deels uit schaamte en deels uit angst voor een eventueel pijnlijk onderzoek. Maar onderzoek en behandeling hoeven beslist niet pijnlijk te zijn.

2. plus
    Stap 2 in deze fase

Inleiding

Uw huisarts heeft bij een kloofje bij de anus vastgesteld en verwijst u naar de polikliniek Proctologie van het HagaZiekenhuis.

Deze polikliniek op de locatie Sportlaan is speciaal open voor mensen met klachten aan de anus en het rectum (dat zijn de laatste delen van de darm).

Download de behandelpad app.