Op de behandelkamer wordt met dunne buisjes vet weggezogen. Het vetweefsel wordt vervolgens geïnjecteerd op de gewenste plaats.

De behandeling

Op de (poliklinische) operatiekamer aangekomen zal de plastisch chirurg voor de operatie het te behandelen gebied, aftekenen. De Plastisch chirurg kan door middel van deze tekening een nauwkeurige inschatting maken waar en hoeveel vet er ingespoten dient te worden. Een lipofilling kan plaats vinden onder plaatselijke verdoving en onder narcose. De tijdsduur van de behandeling is afhankelijk van de uitgebreidheid van het te behandelen gebied. Op de behandelkamer wordt met dunne buisjes vet weggezogen. Het vetweefsel wordt vervolgens geïnjecteerd op de gewenste plaats. Na de ingreep worden de wondjes gehecht. Hierop komen kleine hechtpleisters.

  • Het is van belang dat u tijdig stopt met het innemen van uw medicijnen, indien nodig. U heeft dit met de plastisch chirurg besproken.
  • Bij pijn kunt u paracetamol slikken, sommig pijnbestrijdende middelen geven een bloedverdunning.
    Vitamine C 1000 mg helpt bij een goede wondgenezing. Wij adviseren hier twee weken voor de operatie mee te starten en door te gaan tot een week na de operatie.
  • Wij adviseren u, zodra de operatie gepland is, te stoppen met roken, omdat dit enorm bevorderend kan zijn voor het genezingsproces.
  • Wij raden u aan 24 uur voor tot 24 uur na de ingreep geen alcohol te drinken.
  • Autorijden wordt absoluut door ons afgeraden. Laat u zich op de dag van behandeling dus door iemand wegbrengen en ophalen.

Nazorg

Na de ingreep kunt u een beurs gevoel hebben, dit verdwijnt vanzelf. Douchen mag 48 uur na de ingreep. Sporten mag u, afhankelijk van de uitgebreidheid van de operatie en de locatie, na 2 tot 4 weken. U krijgt een afspraak mee voor een poliklinische controle. De hechtingen worden 12 á 14 dagen na de operatie verwijderd.