Het verwijderen van tatoeages kan doormiddel van chirurgische excisie geschieden. Op de poliklinische operatie kamer aangekomen zal de plastisch chirurg voor de operatie het te behandelen gebied met inkt markeren.

De behandeling

De plastisch chirurg kan doormiddel van deze tekening een nauwkeurige inschatting maken van het verloop van het toekomstige litteken. Na het aftekenen wordt uw huid geïnjecteerd met een verdovingsvloeistof en een oplossing die ervoor zorgt dat tijdens de behandeling nauwelijks bloed vrijkomt.

De ingreep duurt ongeveer een kwartier (afhankelijk van de grootte en plaats). De plastisch chirurg verdooft de te behandelen plek, waarna het plekje weg wordt gesneden. De wond wordt met hele kleine hechtingen gesloten. Op de wond komt een hecht pleister.

Nazorg

Afhankelijk van de plaats op het lichaam en de spanning op de wondranden kunnen de hechtingen na ongeveer zes dagen (gezicht) tot veertien dagen (ledematen) worden verwijderd. Uiteraard kan er in het begin wat zwelling of bloeduitstorting zijn, maar dit verdwijnt vanzelf binnen een paar dagen. U krijgt wel een litteken op de plek van de oude tatoeage.


Verzekerde en onverzekerde zorg

Sommige plastische ingrepen worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Er zijn ook cosmetische behandelingen die uw verzekeraar niet vergoed. Deze moet u zelf betalen.

We leveren zowel verzekerde als onverzekerde zorg. Bij onverzekerde zorg krijgt u vooraf uiteraard een heldere offerte.

Klik hier voor een overzicht van de prijzen voor verzekerde en onverzekerde zorg.