U heeft een scheurtje in uw achillespees. Dat noemen we ook wel een achillespees ruptuur. Deze blessure kan op verschillende manieren worden behandeld. Met de arts heeft u besproken dat een operatie voor u geen goed idee is. Daarom krijgt u eerst gips en later een brace. U wordt geholpen op de Spoedeisende Hulp (SEH) en de Gipskamer van het HagaZiekenhuis. 

In de HagaBehandelwijzer leest u in kleine stapjes wat u kunt verwachten. U kunt ook de folder lezen voor meer informatie.

Ons behandelproces

 1. plus
  Stap 1 in deze fase

  Gipsverband

  U heeft een gipsverband om uw arm of been gekregen. Gipsverband zorgt ervoor dat uw arm of been rust krijgt en niet meer kan bewegen.

 2. plus
  Stap 2 in deze fase

  Stevigheid

  Een spalk van kunststof is pas na een uur volledig uitgehard. Het eerste uur moet u er dus voorzichtig mee zijn. Laat het gips niet op een harde rand rusten, maar op een zachte onderlaag. Circulair kunststofgips is al na 30 minuten hard. Hier hoeft u dus minder lang voorzichtig mee te zijn.

Download de Patient Journey App

De HagaBehandelwijzer in de Patient Journey App geeft u alle informatie over uw behandeling. Deze handige app kunt u downloaden in de App Store of Google Play Store. Open na het installeren de app en kies uw behandeling. Weet u de (voorlopige) operatiedatum*? Voer deze dan ook in. Druk op de knop ‘Start’ en alle informatie die voor u belangrijk is, kunt u direct op uw tijdlijn zien.

* De operatiedatum kunt u altijd aanpassen. Druk hiervoor op het tandwielicoontje rechtsonder in de app.