Wordt u binnenkort geopereerd? Dan krijgt u te maken met een arts van de afdeling Anesthesiologie. De anesthesioloog zorgt met een verdoving dat u niets voelt of merkt van de operatie. De bekendste zijn narcose, sedatie en een ruggenprik. Het doel van anesthesie is:

  • een comfortabele en veilige operatie;
  • pijnbestrijding tijdens en na de operatie.

Tijdens de operatie houdt de anesthesioloog onder andere uw temperatuur, hartslag en ademhaling goed in de gaten. En na de operatie zorgt de anesthesioloog voor pijnstilling.

Bij pijn door een ongeluk, langdurige (chronische) ziekte of bevalling staan de anesthesiologen ook voor u klaar.

Anesthesiologie in het HagaZiekenhuis

In het HagaZiekenhuis werkt een groot team van anesthesiologen. Vaak met een eigen specialisatie, zoals anesthesie bij openhartoperaties. Ook leiden we anesthesiologen op en doen we wetenschappelijk onderzoek.

Er zijn veel verschillende verdovingstechnieken. Daarom krijgt u voor een operatie altijd eerst uitleg over de mogelijkheden. Dit gebeurt op de preoperatieve polikliniek (POSA). Uw wensen en de gekozen behandeling worden goed vastgelegd. Daardoor kan ook een andere anesthesist u goed behandelen bij de operatie.


Wij staan voor u klaar

Anesthesiologie in het HagaZiekenhuis

Zo worden wij beoordeeld

Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen. De Anesthesiologie krijgt een:

Lees meer

Nieuws en agenda

Alle nieuwsberichten