Zo worden wij beoordeeld
Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen.
Ben jij tussen de 18 en 39 jaar en heb jij kanker of kanker gehad? Dan kan je in het HagaZiekenhuis terecht voor AYA-basiszorg. Dat is zorg speciaal voor jongvolwassenen. AYA is de afkorting voor Adolescents and Young Adults-basiszorg. Deze zorg stemmen we af op jouw wensen en behoeften.
Als je kanker krijgt, staat je wereld op z’n kop. Er komen vragen op je af waar je misschien niet zelf uit komt. Waar je begeleiding bij nodig hebt. Denk naast je vragen over medische zorg bijvoorbeeld aan vragen over je opleiding, werk, emoties en relaties. Maar ook aan praktische vragen zoals hoe je een uitkering moet regelen.
Binnen de AYA-basiszorg praten we over alle onderwerpen die jou bezighouden. We focussen ons samen op jouw wensen, behoeften en de kwaliteit van leven tijdens en na kanker. De soort kanker, soort behandeling of fase van de ziekte maakt niet uit. Bij ons kun je al direct na de diagnose terecht.
Het AYA-team in ons ziekenhuis bestaat uit een verpleegkundig specialist en een hematoloog. Als het nodig is, staan ook een maatschappelijk werker, psycholoog, diëtist en fysiotherapeut voor je klaar. Het HagaZiekenhuis is onderdeel van het AYA Zorgnetwerk. Voor de best mogelijke zorg werken wij regelmatig samen met onze collega's uit het LUMC.
Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen.
Dankzij drie grote sponsorbijdragen van Team Westland kan het HagaZiekenhuis investeren in belangrijke verbeteringen in de zorg voor patiënten met kanker. Zo is de aanschaf van een MRI echofusieapparaat mogelijk, waardoor de kans op complicaties bij prostaatkankeronderzoek (biopten afnemen) fors afneemt. De afdeling Longoncologie kan een speciale camera (videoscoop) kopen om met de allernieuwste techniek weefsel-besparende operaties uit te voeren bij longkankerpatiënten. Al eerder werd bekend dat Team Westland bijdraagt aan de aanschaf van magneetzaadjes die veel beter (en prettiger voor de patiënt) de locatie van een borsttumor aangeeft.
Lees meerZe voelde een harde schijf in haar borst. “Het zal wel niets zijn, dacht ik eerst nog. Maar uiteindelijk ging ik toch maar naar de huisarts”, vertelt de 30-jarige Renee van Ginkel. Huisarts Ronald Schouten vermoedde een cyste, maar wilde voor de zekerheid een echo. “Toen de vlekken op de echo werden opgemeten, wist ik al: dit is niet goed.” Er werd direct een foto gemaakt en een biopt genomen. De diagnose volgde snel: borstkanker.
Lees meerInternist-oncoloog Danny Houtsma is bestuurslid van het Regionaal Oncologienetwerk West (ROW). Waarom is dit netwerk opgericht en wat biedt het de patiënt?
Lees meer