Is bij u de ziekte van Parkinson, dystonie (overmatige spierspanning) of tremor (beven) vastgesteld, maar helpen medicijnen onvoldoende? Of heeft u last van te veel bijwerkingen? Bij sommige patiënten is Deep Brain Stimulation (DBS) dan een goede behandeling. U kunt dit bespreken met de neuroloog die u behandelt.

Bij DBS plaatsen we via een operatie 1 of 2 electroden in uw hersenen. Deze electroden zijn verbonden met een batterij die stroompulsen afgeeft. De pulsen prikkelen de hersenen en zorgen dat de motorische klachten verminderen. Soms verdwijnen de klachten zelfs tijdelijk.

Deep Brain Stimulation in het HagaZiekenhuis

Het HagaZiekenhuis was samen met LUMC een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die deze operatie uitvoerde. Hierdoor hebben wij veel kennis en ervaring opgebouwd. Voorafgaand aan de operatie vindt een uitgebreide screening plaats, gemiddeld duurt het 4 tot 6 maanden vanaf de eerste aanmelding tot en met de operatie. DBS is een intensieve behandeling. Er staat een groot team voor u klaar van o.a. neurochirurgen, neurologen, psychiaters, psychologen, verpleegkundig specialisten en fysiotherapeuten.

Erkenning Topklinische Zorg

Het HagaZiekenhuis heeft een STZ-erkenning Topklinische Zorg voor Deep Brain Stimulation bij bewegingsstoornissen. Topklinische zorg is hooggespecialiseerde zorg die niet door ieder ziekenhuis geboden wordt. In deze zorg zijn we dus expert!


Wij staan voor u klaar

Nieuws en agenda

Alle nieuwsberichten