Informatiebijeenkomst zwangeren. Komt u ook?

Wilt u veilige en complete zorg voor uzelf en uw kind? Kom dan naar het Haga Juliana Geboortecentrum (HJGC). In het HJGC werken de gynaecologen en verloskundigen van het HagaZiekenhuis nauw samen met verloskundigenpraktijken in de regio, GeboorteHotel Haga en het Juliana Kinderziekenhuis. Samen zorgen we dat onze zorg naadloos op elkaar aansluit, zodat moeder en kind écht centraal staan. U kunt in het HJGC terecht met én zonder medische indicatie. Zowel voor, tijdens als na uw bevalling krijgt u zorg op maat.

Het HJGC organiseert een avond waarop we informatie delen over bevallen in het HagaZiekenhuis. Deze informatie is handig voor u als u van plan bent om in het HagaZiekenhuis te bevallen, met of zonder medische indicatie.

Hieronder ziet u de verschillende onderwerpen waarover we informatie delen. U kunt zich per informatieblok aanmelden. Het is ook mogelijk om een rondleiding te krijgen op de verloskamers en in het GeboorteHotel Haga. De informatiebijeenkomst is gratis. U bent van harte welkom.

Informatieblokken

Uitleg over een medische bevalling
- Gynaecoloog/arts-assistent

Een gynaecoloog of arts-assistent van afdeling Verloskunde vertelt u wat het betekent als u met een medische indicatie bevalt in het Haga Juliana Geboortecentrum. Welke zorgverleners kunt u treffen op de verloskamers? En wat voor handelingen kunnen voorkomen? Ook pijnstilling tijdens de baring komt ter sprake.

Uitleg over de fysiologische bevalling
- Klinisch verloskundige

De klinisch verloskundig neemt de fysiologische baring met u door. Wat gebeurt er met uw lichaam als u gaat bevallen? En waarin kunnen wij u ondersteunen?

Bevallen met LOVE
- Irma Kemper

Wat heeft u nodig om goed een bevalling in te gaan? Na al die jaren heeft gespecialiseerd verpleegkundige Irma Kemper een patroon kunnen ontdekken. Het gaat om een proces waarbij u de angst kunt vervangen door vertrouwen.

In deze workshop krijgt u een lijst met ingrediënten die nodig zijn tijdens de bevalling. Irma Kemper legt uit wat deze ingrediënten zijn en hoe je ze kunt gebruiken. Dit alles met als doel dat u de bevalling met meer vertrouwen tegemoet gaat.

Loslaten – Ontspannen – Vertrouwen – Eenheid

Zobevalik!
- Renate Rotteveel

Werken met uw lichaam en gevoelsleven is de sleutel voor uw gezondheid. Vertrouwen hebben in uw eigen lichaam en wat u allemaal zelf kan doen, ook als u medisch bent, zorgt voor een positieve geboorte-ervaring. Ook als het anders loopt dan verwacht. Thema’s in deze workshop zijn o.a.  hormonen, risicofactoren, wat u allemaal zelf kunt doen, de rol van de partner, in gesprek gaan met uw zorgverlener, geboortewensen en kraamtijd.

Gezinsgerichte zorg

U en uw gezin staan centraal op onze afdeling Verloskunde.  We zullen u zo goed mogelijk voorbereiden om naar huis te gaan met uw kleintje. Wat is hier voor nodig? Wij proberen u een goede basiskennis mee te geven hoe u uw kindje kunt verzorgen. Ook informeren wij u over wat u kunt verwachten van onze zorg op de kraamafdeling en wat wij van u verwachten.

English information

This information block is extra long so that we can give you all the information that you need about giving birth at the HagaZiekenhuis. There will be enough time for the obstetric nurse to answer all your questions, like:

  • What do I need to bring?
  • Who is present during my labor?
  • Pain relief during labor

Rondleiding GeboorteHotel Haga en verloskamers

U kunt zich opgeven voor een rondleiding. Op de opgegeven tijd verzamelt u zich bij de informatietafels en een medewerker van het GeboorteHotel Haga neemt u mee naar boven. Als er een verloskamer beschikbaar is, laten we u die graag zien. Ook nemen we een kijkje in Geboortehotel Haga. Hier kunt u na uw bevalling eventueel bijkomen of nog even aansterken voor u weer naar huis gaat.

U krijgt tijdens de rondleiding alle informatie die u nodig heeft om u in te schrijven voor het GeboorteHotel Haga. Er zijn rolstoelen beschikbaar om mee naar boven te gaan.