De veelgestelde vragen over een afspraak zijn alleen van toepassing op een afspraak met een gynaecoloog in het HagaZiekenhuis. Bent u onder begeleiding van een eerstelijns verloskundige? Kijk dan op de website van uw verloskundige praktijk voor meer informatie en contactgegevens.

Afspraken

U mag op zijn laatst 24 uur van tevoren uw afspraak annuleren of verzetten. 

Telefonisch doet u dit bij de polikliniek waar uw afspraak is. Het telefoonnummer vindt u op uw afspraakbrief of op www.hagaziekenhuis.nl/bestemmingen. U kunt ook via het patiëntportaal uw afspraak annuleren of verzetten. Ga hiervoor naar www.hagaziekenhuis.nl/mijnhaga en log in met uw DigiD.

U betaalt een wegblijftarief van €45,- als u te laat afbelt of helemaal niets laat weten.
 

Voor een afspraak met een specialist heeft u bijna altijd een verwijzing nodig van uw huisarts. De huisarts geeft u een verwijsbrief mee of verwijst u online door via ZorgDomein.

Bij een klein aantal specialismen kunt u alleen terecht als u al patiënt bent in het HagaZiekenhuis. Dit geldt o.a. voor Fysiotherapie, Neuropsychologie, Medisch Maatschappelijk Werk en Diëtetiek. Alleen uw arts in het HagaZiekenhuis kan u naar deze specialismen verwijzen.

U kunt een afspraak maken via de telefoon of aan de balie van het specialisme. U vindt het telefoonnummer op www.hagaziekenhuis.nl/bestemmingen. Bij een aantal specialismen kunt u ook online een afspraak maken. Dat doet u via het patiëntportaal. Dit portaal is beveiligd met DigiD.

Dit ziet u in uw patiëntportaal of uw afspraakbrief. U kunt het ook navragen bij de polikliniek waar u een afspraak heeft. 

U moet zich bij een aanmeldzuil aanmelden voor alle bezoeken aan de polikliniek. Ook voor de bloedafname en een inloopafspraak bij het Radiologisch centrum. Hier leest u meer over het aanmelden bij de aanmeldzuilen.

 • U krijgt wel een brief als u uw afspraak telefonisch heeft gemaakt.  
 • U krijgt geen brief als u uw afspraak online heeft gemaakt via het patiëntportaal. Zorg dat u de locatie en het tijdstip van uw afspraak goed noteert.

Als u uw afspraakbrief kwijt bent, kunt u bellen naar de afdeling waar u een afspraak heeft. We sturen u dan een nieuwe brief. Heeft u uw afspraak online gemaakt? Dan heeft u geen afspraakbrief gekregen. U vindt de afspraakgegevens in uw patiëntportaal.

Als u twijfelt of de informatie juist is, neemt u contact op met de afdeling waar u een afspraak heeft.

Heeft u geen afspraak, maar wel een sms ontvangen? We waarderen het als u belt naar de afdeling die in het SMS-bericht wordt genoemd. Wij proberen deze fout zo snel mogelijk te herstellen.

Ja! Het HagaZiekenhuis is een opleidingsziekenhuis. Dit betekent dat ons ziekenhuis artsen opleidt tot medisch specialist. We noemen deze artsen ‘assistent in opleiding tot specialist’, kortweg AIOS. Een AIOS wordt altijd begeleid door een ervaren arts, die ook opleider is.

Ook werken bij ons ‘assistenten niet in opleiding tot specialist’, kortweg ANIOS. Deze gediplomeerde artsen hebben hun opleiding geneeskunde afgerond. Ze zijn alleen (nog) niet in opleiding tot medisch specialist. We noemen deze artsen ook wel ‘basisarts’. Ook zij worden begeleid door een ervaren arts.

Zowel een AIOS als ANIOS doet zelfstandig spreekuur. De medisch specialist is altijd eindverantwoordelijk.

Als uw hond gecertificeerd is, mag u deze uiteraard meenemen naar ons ziekenhuis. Natuurlijk zijn er situaties waarin de hulphond niet mee mag. Bijvoorbeeld op de Intensive Care of operatiekamer. Bespreek met uw behandelaar of een verpleegkundige of u uw hulphond mee kunt nemen.

Haga Juliana Geboortecentrum

Tijdens uw zwangerschap heeft u met uw verloskundige of uw behandelend arts afgesproken wanneer en met wie u contact moet opnemen tegen de tijd dat u gaat bevallen.

Gaat u bevallen onder begeleiding van uw eigen verloskundige? Neem dan voordat u naar het ziekenhuis gaat contact op met haar of hem. Klik hier voor de verloskundige praktijken die deelnemen in het Haga Juliana Geboortecentrum.

Bevalt u onder begeleiding van een arts? Neem dan contact op met het ziekenhuis. Klik hier voor de contactgegevens.

Klik hier voor het instructiekaartje zwangere.

Na overleg met uw eigen verloskundige of met een medewerker van de afdeling Verloskunde van het HagaZiekenhuis komt u naar het Haga Juliana Geboortecentrum. Het Haga Juliana Geboortecentrum is gevestigd op de Leyweg. Het adres dat u in de routeplanner kunt invullen is Els Borst-Eilersplein 275, 2545 AA Den Haag.

 • Kom binnen via de hoofdingang van het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg. Hier kunt u eventueel gebruik maken van een rolstoel.
 • Ga door de lichtstraat en volg route Bevallen - E2.3;
 • Neem voorbij het 'InnovatieLab' lift E (aan de linkerkant van de gang), naar de 2e etage;
 • Bij de ingang van de afdeling meldt u zich via de intercom;
 • Een verpleegkundige doet de deur voor u open.

 

Wanneer u een geplande bevalling heeft, komt u voor een consult naar de afdeling Verloskunde van het Haga Juliana Geboortecentrum welke is  Het Haga Juliana Geboortecentrum is gevestigd op de Leyweg. Het adres dat u in de routeplanner kunt invullen is Els Borst-Eilersplein 275, 2545 AA Den Haag.

 • Kom binnen via de hoofdingang van het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg
 • Ga door de lichtstraat en volg route Verloskunde verpleegafdeling - J2.2;
 • Loop via het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ);
 • Neem de lift links naast de Espressobar van het JKZ naar de 2e etage;
 • Meld u bij de balie van J2.2.

Alle bevallingen vinden plaats in 1 van de 12 verloskamers. De verloskamers zijn op de 2e etage in het Haga Juliana Geboortecentrum. Alle verloskamers hebben een eigen toilet en douche op de kamer. Bovendien is er een (slaap)bank voor uw partner. 

In 3 verloskamers is er een bad aanwezig. Dit bad kan worden gebruikt om te ontspannen en de weeën in de eerste fase van een bevalling op te vangen. Het bad kan ook gebruikt worden voor een badbevalling.

Algemeen:

 • Zwangerschapsmapje/zwangerschapskaart
 • Geboorteplan

Voor uzelf:

 • ruimzittend ondergoed
 • (nacht)kleding
 • (voedings)beha's
 • ochtendjas
 • pantoffels of slippers
 • warme sokken
 • toiletartikelen
 • eventuele eigen medicatie
 • licht verteerbare dingen om te eten tijdens de bevalling, zoals liga, dextro-energie en dergelijke

Voor de baby:

 • minimaal 2 mutsjes. 1 voor direct na de geboorte en 1 voor erna;
 • minimaal 2 rompers, maat 50/56;
 • minimaal 2 setjes kleding met sokjes maat 50/56;
 • maxi-cosi. Deze mag u in de auto laten tot u naar huis gaat;
 • een jasje en/of omslagdoek.
 • eigen muziek, boek, tijdschrift

Denk ook aan:

 • uw mobiele telefoon en oplader (evt ook voor uw partner)
 • fototoestel met oplader/batterij en voldoende geheugenkaartjes
 • maakt uw partner gebruik van rooming-in? Zorg dan dat ook hij/zij ook kleding en toiletartikelen meeneemt.

Goed om te weten:

 • Het kraampakket hoeft u niet mee te nemen.
 • Tijdens het verblijf in het ziekenhuis kunnen wij u helpen met de borstvoeding.
 • Geeft u flesvoeding? Dan hebben wij voeding en flesjes op voorraad.
 • Ook kunt u tijdens uw verblijf gebruikmaken van de luiers en luierdoekjes van het ziekenhuis.

 

Gaat het na de bevalling goed met u en uw baby? Dan gaat u met uw baby en partner naar één van de 19 privé kraamsuites. Hier kunt u de eerste tijd samen doorbrengen. De kraamsuites hebben een eigen douche en toilet. Ook is is er een (slaap)bank aanwezig, zodat uw partner kan blijven slapen. Voor uw baby is er naast een bedje ook een aankleedkussen en een badje.

GeboorteHotel Haga

U kunt er voor kiezen om 1 of enkele dagen van uw kraamtijd door te brengen in GeboorteHotel Haga. Wilt u hier gebruik van maken? Schrijf u dan tijdig in via de website van het geboortehotel.

Naar huis

Gaat u naar huis toe? Neem dan contact op met de kraamzorgorganisatie waar u zich heeft ingeschreven. Aan hen kunt u doorgeven dat u naar huis komt en afstemmen hoe laat de zorg bij u thuis start.

Schriftelijke overdracht

Vanuit het Haga Juliana Geboortecentrum krijgt u een schriftelijke overdracht mee. Daarmee kan de kraamzorg u de zorg geven die afgestemd is op uw persoonlijke situatie. Als dat nodig is, kan de verloskundige of de verpleegkundige een telefonische overdracht doen en direct afspraken maken over de zorg.

Ja. Het eerste uur is huid op huidcontact de basis van de binding tussen moeder en kind. Daarom leggen we de baby direct na geboorte, als u dit wilt, bloot op de borst van de moeder. Daarna zorgen we dat ouders en kind zo veel mogelijk bij elkaar kunnen blijven om een directe binding te stimuleren.

Ook als u borstvoeding wilt geven is contact met uw baby essentieel om de voeding goed op gang te laten komen. Als u dat wilt geven wij u hulp bij de borstvoeding. Onze medewerkers zijn hier allemaal voor opgeleid. Er werken 2 lactatiekundigen in het HagaZiekenhuis die deze scholing verzorgen en die bij u langs komen als er meer hulp nodig is dan normaal bij de borstvoeding. U kunt altijd vragen naar onze lactatiekundigen. Dit kan ook al tijdens de zwangerschap.

Een bevalling doet pijn. Maar iedereen beleeft pijn op een andere manier en gaat hier op verschillende manieren mee om. Merkt u dat de pijn te veel voor u is? Dan kijken we samen wat we kunnen doen om de pijn te verlichten.

Er zijn verschillende vormen van pijnstilling. De meest gebruikte pijnstilling zijn het morfinepompje en de ruggenprik. Lees meer over pijnbestrijding in deze folder. Het is goed om te weten dat u bij het Haga Juliana geboortecentrum de gynaecologen en anesthesiologen dag en nacht aanwezig. Als dat nodig is, kunt u dus op elk moment van de dag pijnstilling krijgen.

Om u voor te breiden op de bevalling kunt u een zwangerschapscursus volgen. Vraag uw verloskundige om meer informatie.

De afdeling verloskunde en neonatologie zitten op dezelfde verdieping. De juiste hulp is dus altijd dichtbij.

Soms weten we al voor de bevalling dat extra medische hulp voor uw baby nodig kan zijn. In dat geval is een kinderarts/neonatoloog bij de bevalling aanwezig.

Er is 24 uur per dag een kinderarts aanwezig in het ziekenhuis. Dus ook als pas tijdens of na de bevalling blijkt dat uw baby medische hulp nodig heeft, dan is de kinderarts altijd dichtbij.

Na de bevalling kijken we of uw baby bij u en uw partner kan blijven met zorg van de verpleegkundigen. Is toch zorg van neonatologie verpleegkundigen nodig? U verblijft dan met uw baby in een kraamsuite of een van de neonatologiekamers. Ook is het mogelijk om een moeder met extra zorg en een baby met extra zorg op een Neo-kraamsuite te verzorgen. Zo krijgt u 2x gespecialiseerde zorg maar blijven de ouders en het kind bij elkaar.

Bent u zelf weer fit, dan kunt u ook gebruik maken van het geboortehotel in het HagaZiekenhuis of het Ronald McDonaldhuis op de 3e etage.

Het Haga Juliana geboortecentrum heeft een "versie team". Dit team heeft zich gespecialiseerd in het uitwendig draaien van een baby van stuitligging naar hoofdligging. Ze hebben speciale versie-spreekuren om de kans van slagen nog verder te vergroten.

Lukt de versie na een 1e of 2e poging toch niet? Dan zullen bespreken we met u hoe we de bevalling doen; een vaginale partus of een keizersnede. De folder stuitligging van de NVOG kan u hierbij helpen.

De bezoektijden zijn dagelijks:

11.00 - 13.00 uur
16:00 - 20:00 uur

Partners van kraamvrouwen mogen dag en nacht blijven.

Vervoer en parkeren

Het parkeerterrein bij het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg is van de gemeente Den Haag. Parkeren kost € 1,70 per uur. Dagtarief € 12,50. In de eerste 30 minuten kan kosteloos worden uitgereden.

Neem bij de slagboom bij de ingang van het parkeerterrein een parkeerkaartje uit de parkeerautomaat. Na het bezoek aan het ziekenhuis kunt u een uitrijkaart kopen bij de betaalautomaten buiten voor de hoofdingang.

Storingen

Storingen kunt u melden bij de receptie bij de hoofdingang.

Op het parkeerterrein voor het HagaZiekenhuis, locatie Sportlaan kost parkeren € 1,25 per uur. Dagtarief € 12,50. In de eerste 30 minuten kan kosteloos worden uitgereden.

De betaalautomaat staat op het parkeerterrein, onder aan de trap naar de hoofdingang. U kunt alleen betalen met PIN. Na betaling heeft u 30 minuten de tijd om het parkeerterrein te verlaten.
 

Locatie Leyweg / Juliana Kinderziekenhuis

Er zijn parkeerplaatsen voor gehandicapten:

 • op het grote parkeerterrein
 • langs de toegangsweg naar het grote parkeerterrein
 • bij het Spoedplein

Bent u gehandicapt? Dan heeft u wel een uitrijkaart nodig. Deze krijgt u op vertoon van uw gehandicaptenkaart (of een kopie) bij de receptie.

Locatie Sportlaan

Bij de hoofdingang zijn parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Bent u gehandicapt? Dan heeft u wel een uitrijkaart nodig. Deze krijgt u op vertoon van uw gehandicaptenkaart (of een kopie) bij de receptie.

U vindt het parkeerapparaat om de hoek bij de hoofdingang van het HagaZiekenhuis. Hier kunt u uw parkeerkaartje met PIN afrekenen. Na betaling heeft u 30 minuten om het parkeerterrein af te rijden.

Parkeren is de eerste 30 minuten gratis.

Op locatie Leyweg kunt u de HagaShuttlebus gebruiken. Deze rijdt tussen OV-platform en parkeerterrein en de hoofdingang.

Met de shuttle bereikt u de entree veilig, warm en droog. De chauffeurs zijn vrijwilligers van het HagaZiekenhuis. Zij rijden op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur. 

Binnen het ziekenhuis rijdt ook een elektrische shuttlebus, heen en weer in de lichtstraat. Om de afstand tussen de ingang en het JKZ of de liften te overbruggen.

Beide shuttles zijn mogelijk gemaakt dankzij sponsorprojecten van HagaVrienden.

Vervoer per (lig)taxi kan nodig zijn voor wie (nog) niet in staat is zelfstandig naar het ziekenhuis te komen. 

Bij vertrek uit het ziekenhuis kan de receptionist desgewenst een taxi bestellen. De kosten zijn voor eigen rekening.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden - onder bepaalde voorwaarden - de reis/parkeerkosten van een ziekenhuisbezoek. Deze vergoeding geldt vaak vanaf een vastgesteld bedrag aan reiskosten. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.

Apotheek en medicatie

De arts heeft u informatie gegeven over uw geneesmiddelen. Meestal krijgt u deze informatie ook op papier mee.

Heeft u toch nog vragen? Neem dan contact op met uw apotheek. U kunt ook bellen naar de afdeling waar u onder behandeling bent. Het telefoonnummer vindt u op www.hagaziekenhuis.nl/bestemmingen.

U kunt op werkdagen tussen 08.00 en 17.00 uur een herhaalrecept aanvragen. Dit doet u door te bellen naar de afdeling waar u onder behandeling bent. Het telefoonnummer vindt u op www.hagaziekenhuis.nl/bestemmingen

Bij veel afdelingen kunt u uw herhaalrecept 24 uur per dag telefonisch inspreken. Uw arts maakt het recept in principe de eerstvolgende werkdag en stuurt het door naar uw apotheek. Bij de afdeling Oogheelkunde gebeurt dit binnen een week. Patiënten van het Vruchtbaarheidscentrum en Maag- Darm- Leverzieken (MDL) kunnen hun recept eventueel ophalen in de kluizenkast.

Was u onder behandeling van een specialist in het HagaZiekenhuis, maar bent u terugverwezen naar uw huisarts? Vraag dan een herhaalrecept aan bij uw huisarts. 
 

In uw actueel medicatie-overzicht (AMO) staat welke medicijnen u gebruikte toen u voor het laatst een afspraak in ons ziekenhuis had. Wilt u uw AMO van het HagaZiekenhuis bekijken? Ga dan naar www.hagaziekenhuis.nl/mijnhaga. Log in met DigiD. Ga naar 'Mijn dossier' en klik op 'Mijn medicatie'. U kunt het AMO ook printen.

Geef dit bij uw volgende bezoek aan ons ziekenhuis door aan uw arts.