Persoonlijk behandelplan

In het Haga Juliana Geboortecentrum staat de veiligheid van u en uw kind voorop. Daarom krijgt u zorg op maat. We vinden het belangrijk dat u wordt begeleid door uw eigen verloskundige. En als het nodig is door een gynaecoloog van het HagaZiekenhuis.

De verloskundige of gynaecoloog maakt een persoonlijk behandelplan voor u. En verandert er iets in de situatie van u of uw baby? Dan passen we het plan snel aan. Zo weet u zeker dat u veilig kunt bevallen in het Haga Juliana Geboortecentrum.  

Moderne verloskamers

U bevalt in een van de moderne verloskamers van het Haga Juliana Geboortecentrum. Deze zijn ingericht volgens de laatste (medische) standaards. Een aantal kamers heeft zelfs een bad om in te ontspannen. Tijdens uw bevalling blijft u op dezelfde verloskamer. Ook als het niet zo voorspoedig gaat als gehoopt. Zijn er tijdens de bevallig meer specialisten nodig? Dan komen deze naar u toe.

Na uw bevalling kunt u rustig bijkomen en genieten in dezelfde verloskamer. Als de bevalling goed verloopt, mag u zo'n 2 tot 3 uur na de geboorte van uw kind al naar huis.

Draadloos CTG

Is er een reden (medische indicatie) waarom u moet bevallen in het ziekenhuis? Dan wordt u aangesloten op een CTG-apparaat (cardiotocogram). Via een band om de buik houdt de CTG de hartslag van u en uw kind in de gaten. Het apparaat controleert ook of u weeën heeft. In het Haga Juliana Geboortecentrum hebben wij draadloze CTG-apparatuur. Hierdoor kunt u zich veel vrijer bewegen dan met een bedraad CTG.