De Intensive Care (IC) van het HagaZiekenhuis is er voor ernstig zieke patiënten die extra goed bewaakt moeten worden. Vaak zijn zij in levensgevaar, omdat het hart, de nieren of longen niet zelfstandig werken. Medische apparaten houden deze organen goed in de gaten of nemen het werk over. Bijvoorbeeld na een grote hartoperatie of een zwaar ongeluk. Of als er beademing nodig is. Een verblijf op de IC kan van 1 dag tot meerdere weken duren.  

De Intensive Care in het HagaZiekenhuis

De IC-afdeling ligt op een belangrijke plek in het ziekenhuis: direct naast de operatiekamers en het Hartcentrum. Er is ruimte voor 18 intensive-carepatiënten, 4 medium-carepatiënten en 4 hartoperatiepatiënten. Het team van de IC is dag én nacht aan het werk. Als een familielid of naaste van u op de IC ligt, kan dat een stressvolle periode zijn. Het IC-team houdt u dan ook zo goed mogelijk op de hoogte. Er zijn ook familiekamers om even op adem te komen.      
Wij staan voor u klaar

Zo worden wij beoordeeld

Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen.

Lees meer

Nieuws en agenda

Alle nieuwsberichten