Wil uw huisarts, specialist of verloskundige meer weten over uw gezondheid of uw behandeling? Dan kan een onderzoek in een van onze laboratoria worden aangevraagd. Het HagaZiekenhuis heeft meerdere laboratoria voor onderzoek van bloed, maar ook van weefsel en onder andere urine, faeces, sputum, wondvocht en hersenvocht (liquor).

De uitslag van het onderzoek helpt uw arts sneller de juiste beslissing te nemen voor de behandeling van uw klachten. Ook kan in de gaten worden gehouden hoe uw ziekte verloopt. Soms wordt dankzij laboratoriumonderzoek zelfs een ziekte voorkomen.

Naar het HagaZiekenhuis voor bloedafname en/of materiaal inleveren

Voor bloedprikken of het afgeven van urine of ontlasting kunt u terecht in het HagaZiekenhuis. Voor kinderen is er de Bloedafname in het Juliana Kinderziekenhuis. De uitslag van het onderzoek hoort u van de arts die het onderzoek heeft aangevraagd. De uitslag vindt u ook in het patiëntportaal. Ga hiervoor naar www.hagaziekenhuis.nl/mijnhaga.

Bloedprikken of materiaal inleveren

Voor bloedprikken moet u een afspraak maken. Voor het inleveren van materiaal hoeft dit niet.

In de regio Den Haag kunt u terecht op onze afdeling Bloedafname of een van de priklocaties van ons eigen laboratorium. In de regio Zoetermeer kunt u terecht bij het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum (RHDMC).

Hoe krijgt u de uitslag?

De uitslag krijgt u van de arts of verloskundige die het onderzoek heeft aangevraagd. Na 7 dagen vindt u de uitslag ook in uw online dossier in MijnHaga.

Bloedafname en laboratoria in het HagaZiekenhuis


Wij staan voor u klaar

Zo worden wij beoordeeld

Hoe is de zorg in ons ziekenhuis? Niemand weet dat beter dan onze patiënten. Daarom vragen we ze regelmatig onze zorg te beoordelen.

Lees meer

Nieuws en agenda

Alle nieuwsberichten