Laboratoria

U heeft een afspraakbrief (‘prikbrief’) gekregen. In deze brief kunt u lezen of u nuchter moet zijn.

  • Leyweg: 7.30 - 16.15 uur
    (OK patiënten die dezelfde dag geopereerd worden kunnen vanaf 7.00 uur terecht)
  • Sportlaan: 7.30 - 16.15 uur
  • Juliana Kinderziekenhuis: 8.00 - 16.30 uur

De wachttijden bij de Bloedafname kunnen soms oplopen tot een half uur. Over het algemeen is het in de middag minder druk dan in de ochtend.

In het HagaZiekenhuis kunt u terecht op de locatie Sportlaan en Leyweg. U kunt ook bloed af laten nemen bij een groot aantal prikposten. Klik hier voor de locaties en openingstijden.

Moet bij uw kind bloed worden afgenomen? Dan kunt u het beste naar het Juliana Kinderziekenhuis gaan. Hier zijn we gespecialiseerd in het bloed afnemen bij kinderen.

Voor een bloedafname hoeft u geen afspraak te maken. U kunt zich gewoon melden bij de balie. U moet misschien wel even wachten voor u aan de beurt bent.

Wilt u niet wachten? Op maandag, dinsdag of woensdag tussen 13.00 en 14.00 uur kunt u op afspraak bloed laten afnemen. Kijk voor meer informatie op de website van LabWest.

Voor enkele onderzoeken moet u wel een afspraak maken. Het gaat om:

  • H2-ademtest
  • Zweettest

Klik hier voor de contactgegevens van de Bloedafname Juliana Kinderziekenhuis.

De uitslag krijgt u te horen via uw behandelaar. Wij kunnen u telefonisch geen uitslagen doorgeven.

Na afname wordt uw bloed onderzocht op het laboratorium. De uitslagen worden daarna doorgegeven aan uw behandelaar.

Dat is helaas niet mogelijk. We kunnen het afgenomen bloed wel voor u naar een ander laboratorium verzenden.

Vervoer en parkeren

Het parkeerterrein bij het HagaZiekenhuis, locatie Leyweg is van de gemeente Den Haag. Parkeren kost € 1,70 per uur. Dagtarief € 12,50. In de eerste 30 minuten kan kosteloos worden uitgereden.

Neem bij de slagboom bij de ingang van het parkeerterrein een parkeerkaartje uit de parkeerautomaat. Na het bezoek aan het ziekenhuis kunt u een uitrijkaart kopen bij de betaalautomaten buiten voor de hoofdingang.

Storingen

Storingen kunt u melden bij de receptie bij de hoofdingang.

Op het parkeerterrein voor het HagaZiekenhuis, locatie Sportlaan kost parkeren € 1,25 per uur. Dagtarief € 12,50. In de eerste 30 minuten kan kosteloos worden uitgereden.

De betaalautomaat staat op het parkeerterrein, onder aan de trap naar de hoofdingang. U kunt alleen betalen met PIN. Na betaling heeft u 30 minuten de tijd om het parkeerterrein te verlaten.
 

Locatie Leyweg / Juliana Kinderziekenhuis

Er zijn parkeerplaatsen voor gehandicapten:

  • op het grote parkeerterrein
  • langs de toegangsweg naar het grote parkeerterrein
  • bij het Spoedplein

Bent u gehandicapt? Dan heeft u wel een uitrijkaart nodig. Deze krijgt u op vertoon van uw gehandicaptenkaart (of een kopie) bij de receptie.

Locatie Sportlaan

Bij de hoofdingang zijn parkeerplaatsen voor gehandicapten.

Bent u gehandicapt? Dan heeft u wel een uitrijkaart nodig. Deze krijgt u op vertoon van uw gehandicaptenkaart (of een kopie) bij de receptie.

U vindt het parkeerapparaat om de hoek bij de hoofdingang van het HagaZiekenhuis. Hier kunt u uw parkeerkaartje met PIN afrekenen. Na betaling heeft u 30 minuten om het parkeerterrein af te rijden.

Parkeren is de eerste 30 minuten gratis.

Op locatie Leyweg kunt u de HagaShuttlebus gebruiken. Deze rijdt tussen OV-platform en parkeerterrein en de hoofdingang.

Met de shuttle bereikt u de entree veilig, warm en droog. De chauffeurs zijn vrijwilligers van het HagaZiekenhuis. Zij rijden op werkdagen tussen 8.00 en 16.30 uur. 

Binnen het ziekenhuis rijdt ook een elektrische shuttlebus, heen en weer in de lichtstraat. Om de afstand tussen de ingang en het JKZ of de liften te overbruggen.

Beide shuttles zijn mogelijk gemaakt dankzij sponsorprojecten van HagaVrienden.

Vervoer per (lig)taxi kan nodig zijn voor wie (nog) niet in staat is zelfstandig naar het ziekenhuis te komen. 

Bij vertrek uit het ziekenhuis kan de receptionist desgewenst een taxi bestellen. De kosten zijn voor eigen rekening.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden - onder bepaalde voorwaarden - de reis/parkeerkosten van een ziekenhuisbezoek. Deze vergoeding geldt vaak vanaf een vastgesteld bedrag aan reiskosten. U kunt dit navragen bij uw zorgverzekeraar.